Εφημερίδα Κοινωνική

Αυγενάκης: Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη αποτελεί ελπίδα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

 Breaking News

Αυγενάκης: Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη αποτελεί ελπίδα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου
12 Μαρτίου 2021

O Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζει σε ανάρτησή του πως η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ ενσαρκώνει την ελπίδα για την αναστροφή της άσχημης κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε μήνυμά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, παραθέτοντας στοιχεία για την κάθετη πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο χαρακτηρίζει μονόδρομο την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των FIFA/UEFA.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία θα πράξει ό,τι απαιτείται από τη δική της πλευρά για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο, και καλεί όλους τους φορείς του αθλήματος να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.
Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, χρόνο με τον χρόνο, πέφτει όλο και πιο χαμηλά.

Η χώρα μας είναι πλέον στην 20η θέση (ανάμεσα σε 55 χώρες) της κατάταξης της UEFA, βάσει των αποτελεσμάτων των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υποχωρώντας σταδιακά από την 8η θέση πριν από 15 χρόνια!

Κι αυτό έχει ως συνέπεια να αναλογούν στις ομάδες μας, από την τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα, ολοένα και λιγότερα «εισιτήρια» για τα ευρωπαϊκά κύπελλα, με δύσκολους προκριματικούς γύρους και κληρώσεις με αντιπάλους από ισχυρότερα πρωταθλήματα, με αποκλεισμούς από τις φάσεις των ομίλων, όπου τα χρηματικά έπαθλα για τη συμμετοχή είναι σημαντικά αυξημένα κ.λπ.

Παρομοίως, η Εθνική Ομάδα μας βρίσκεται στην 53η θέση (ανάμεσα σε 210 χώρες) της παγκόσμιας κατάταξης στη FIFA, όταν τη δεκαετία 2004-2014 ήμασταν σταθερά εντός της πρώτης 20άδας! Έχει συνεχείς αποκλεισμούς την τελευταία 6ετία από κάθε τελική φάση διοργανώσεων, τόσο της UEFA όσο και της FIFA.

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως αναφέρεται και στην Ολιστική Μελέτη των UEFA/FIFA, τα έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 80% την τελευταία 10ετία, με ετήσιο μέσο όρο αύξησης 8%!

Στην ίδια περίοδο τα έσοδα των ελληνικών συλλόγων μειώθηκαν κατά 28%! Κατά τη διάρκεια της 10ετίας οι ελληνικές ομάδες καταγράφουν ζημιές (κατά μέσο όρο) ύψους 39 εκατ. Euro ετησίως!

Είναι πασιφανές ότι δεν πάει άλλο και είναι μονόδρομος η πιστή εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των UEFA/FIFA από όλους τους εμπλεκομένους: Την Πολιτεία, τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες -είτε με μεγάλο λαϊκή έρεισμα και επιρροή είτε με λιγότερο- τους παράγοντες, τα ερασιτεχνικά σωματεία, συνολικά την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Στο πρόσωπο του Θοδωρή Ζαγοράκη και της υποψηφιότητάς του ενσαρκώνεται η ελπίδα για την αναστροφή της άσχημης κατάστασης. Για την σταδιακή επιστροφή του ποδοσφαίρου μας εκεί ψηλά, που μπορεί και του αξίζει να βρίσκεται.

Γύρω από το πρόσωπο του αρχηγού του έπους του 2004 δημιουργείται για πρώτη φορά η δυνατότητα συνεννόησης, σύμπνοιας και συμφωνίας όλων των ποδοσφαιρικών δυνάμεων του τόπου. Και είναι σπάνια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με τη γενικότερη μεταρρύθμιση στον αθλητισμό, η οποία εξελίσσεται από την Κυβέρνησή μας»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ