Εφημερίδα Κοινωνική

130 δράσεις και εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

130 δράσεις και εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821
26 Μαρτίου 2021

«Ένας χρόνος γεμάτος ιστορία, μνήμες και συναισθήματα με άρωμα Ελλάδας και υπερηφάνεια. Η Δυτική Ελλάδα, η Γη της Φλόγας, πρωταγωνίστρια στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, πρωταγωνίστρια και σήμερα 200 χρόνια μετά, με εκδηλώσεις μνήμης, ανασκόπησης και περισυλλογής που σηματοδοτούν ταυτόχρονα την αφετηρία για ένα καλύτερο αύριο για τις γενεές που έρχονται. Αφετηρία που σηματοδοτείται με εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα, και στοχεύουν στην προσέγγιση και στόχευση του ενός καλύτερου αύριο».

Το στίγμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής «Δυτική Ελλάδα 2021» Ανδρέας Φίλιας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, ο κ. Φίλιας παρουσίασε διεξοδικά το πρόγραμμα, μεγάλο μέρος του οποίου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2021»

Από τις αρχές του 2020 η Περιφέρεια ξεκίνησε τις προετοιμασίες προκειμένου η Δυτική Ελλάδα, το μέρος που ξεκίνησε η Ελληνική Ανεξαρτησία, να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, Σχέδιο Δράσης, αξιοποιώντας δυνάμεις από όλο το εύρος της Περιφέρειας (Κεντρική Διοίκηση, Δήμοι, Συλλογικότητες, Πολίτες, Επιχειρήσεις), με στόχευση την ανάδειξη της συμβολής της Δυτικής Ελλάδας στην Επανάσταση του 1821.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με διασπορά στο χώρο και το χρόνο οι οποίες θα διατρέξουν όλη την Περιφέρεια αλλά και εκτός αυτής. Ορισμένες θα παραμείνουν ως θεσμός προσελκύοντας επισκέπτες και στο μέλλον, συμβάλλοντας έτσι στην γενικότερη ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίστηκε και η Γνωμοδοτική Επιτροπή «Δυτική Ελλάδα 2021», η οποία απαρτίζεται από 27 μέλη (5 Περιφερειακούς Συμβούλους, 21 πολίτες εγνωσμένου κύρους και εξειδίκευσης από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης και τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως Πρόεδρο).

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ