Εφημερίδα Κοινωνική

Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα με lockdown στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι – Θέλουν παράταση μιας εβδομάδας

Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα με lockdown στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι – Θέλουν παράταση μιας εβδομάδας
26 Φεβρουαρίου 2021

Παράταση του lockdown στην Αττική έως τις 7 Μαρτίου εισηγούνται, σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι.

Τις αποφάσεις μετά την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο μεταξύ, έντονη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών για την πίεση των νοσοκομείων της Αττικής στα οποία η πληρότητα των ΜΕΘ κορωνοϊού φτάνει στο 90% και οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς θα αποτυπωθεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα η “έκρηξη” των κρουσμάτων αυτής της εβδομάδας.

Στο υπουργείο Υγείας οι συσκέψεις που αφορούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορεσμός των Εντατικών, καθώς και των απλών κλινών, είναι συνεχείς. Για σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη στο ΕΚΑΒ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, το γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, και στελέχη του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για τακτική σύσκεψη που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή. Παράλληλα, πραγματοποιείται ακόμη μία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Ο σκοπός είναι να μη μείνει κανένας ασθενής χωρίς φροντίδα. Εως και την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ήταν κατειλημμένες οι 235 ΜΕΘ Covid από σύνολο 262 στην Αττική.

Εως και χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε Εντατικές όλων των νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονταν 394 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 234 από τους οποίους στα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι νέες εισαγωγές ανήλθαν χθες σε 302, οι 175 από τις οποίες ήταν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Η συνεχιζόμενη πίεση οδηγεί στο “ξεδίπλωμα” του επιχειρησιακού σχεδίου που περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Η πρώτη είναι η αξιοποίηση κλινών non Covid προκειμένου να αυξηθεί η διαθεσιμότητα κλινών για ασθενείς με Covid-19. Η δεύτερη αφορά στη δημιουργία ΜΕΘ σε ειδικές κλινικές, όπως έγινε και το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και η τρίτη τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Από τις ιδιωτικές κλινικές έχουν παραχωρηθεί 121 κλίνες Εντατικής για περιστατικά εκτός κορονοϊού καθώς και 300 απλές κλίνες.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ