Εφημερίδα Κοινωνική

Τρ. Αλεξιάδης: Να ακουστούν οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας

Τρ. Αλεξιάδης: Να ακουστούν οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας
11 Φεβρουαρίου 2021

Την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας με τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει τα μέλη του αλλά και γενικότερα τον εμπορικό κόσμο της Αττικής σε συνέχεια του νέου κυβερνητικού lockdown, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρεται στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα μέλη του και οι οικογένειες τους, έχοντας μηδενικό τζίρο λόγω του lockdown και προτείνουν μια σειρά μέτρων που να ελαφρύνουν τη ζοφερή κατάσταση.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων , Υγείας σχετικά με την ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Συλλόγου που περιλαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση, τη φορολογική ελάφρυνση, τη ρύθμιση των χρεών, αλλά και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με σκοπό την αποφυγή του «άνοιξε – κλείσε» που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ακολουθεί η Αναφορά του βουλευτή και η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας:

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Αλεξιάδης Τρύφων καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας με αιτήματα του Συλλόγου μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για το νέο lock-down. Στις προτάσεις του με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επιφέρει στα μέλη του αλλά και γενικότερα στον εμπορικό κόσμο το νέο γενικό lockdown, ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας ζητά από την κυβέρνηση την οικονομική συνδρομή για αγορά εμπορευμάτων, εξόφληση ενοικίων, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών των ιδιοκτητών των εμπορικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον αιτείται συγκεκριμένων φορολογικών ελαφρύνσεων, ρύθμιση χρεών, επιδότηση δανείων, ενίσχυση του ΕΣΥ και τη χορήγηση ΜΗ επιστρεπτέων προκαταβολών για όσο διαρκεί η κρίση, λόγω των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον οι επιχειρηματίες και οι οικογένειές τους. Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Νικαίας, μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για νέο γενικό Lock-down στην Αττική.

1. Κατάθεση σε λογαριασμό προμηθευτών, ποσού όχι λιγότερο από 5.000, για αγορά εμπορευμάτων ή πληρωμή ήδη αγορασθέντων που οφείλονται. Υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξουν τα καταστήματα και να μην μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης εμπορευμάτων εξαιτίας του άνοιξε-κλείσε.

2. Να πληρωθούν από το Κράτος τα ενοίκια των επόμενων μηνών μέχρι το καλοκαίρι και εφόσον δεν υπάρχει μόνιμο άνοιγμα των επιχειρήσεων.

3. Να καλυφθούν οι Ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων.

4. Για κέρδη μέχρι 12.000 € να μην υπάρχει φόρος εισοδήματος και να καταργηθεί η φορολόγηση βάση αντικειμενικών κριτηρίων.

5. Για τα έτη 2020-2021-2022 να καταργηθεί η προκαταβολή φόρου.

6. Μείωση του Φ.Π.Α 24% σε 15% για να τονωθεί η ζήτηση.

7. Να συνεχιστεί η χορήγηση ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ, για όσο διαρκεί η κρίση. Ο μηδενικός τζίρος λόγω Lock-down προξενεί προβλήματα επιβίωσης. Πρέπει να εξασφαλιστεί η βιολογική επιβίωση των οικογενειών μας.

8. Να γίνει ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη της κρίσης και κούρεμα 20% με την εξόφληση του 80% λόγω της τήρησης της ρύθμισης.

9. Ενίσχυση του ΕΣΥ για να μην έχουμε συνεχές Lockdown (ακορντεόν - κλαρίνο κλπ.), επειδή δεν αντέχει το σύστημα υγείας.

10. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

11. Επιδότηση μέχρι τέλους 2021 των επαγγελματικών δανείων (τόκων και κεφαλαίου).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ