Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΑΠΟΚΤΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ

ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΑΠΟΚΤΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ
22 Φεβρουαρίου 2021

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης ενημερώθηκε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 από τον πρόεδρο του Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο για τη δημιουργία δομής του Οργανισμού στην περιοχή Άγιος Πέτρος Κορωπίου.

Ο κ. Κιούσης καλωσόρισε θερμά τον κ. Γιαννόπουλο και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Δήμου Κρωπίας στην νέα δομή του πιστοποιημένου μη κερδοσκοπικού φορέα υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας ΝΠΙΔ, «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο κ. Κιούσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Χαμόγελο του Παιδιού με την 25χρονη πλέον δράση του, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως μεγάλος ανθρωπιστικός οργανισμός για τα παιδιά. Είναι τιμή για την πόλη μας η έλευση του Οργανισμού που εκπροσωπεί το όραμα του 10χρονου ιδρυτή του Ανδρέα: το χαμόγελο να ξαναγυρίσει στα παιδιά… ».

Ο φορέας «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει να επιδείξει τεράστιο έργο με άξονες:

1. Την αντιμετώπιση της Βίας (Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών-Εφήβων 116111, Εθνική Γραμμή SOS 1056, φιλοξενίες παιδιών, Κέντρο Ημέρας, επιτόπιες επαφές, διαχείριση αναφορών, διαδραστικές παρεμβάσεις με γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς-επαγγελματίες, συμβουλευτική υποστήριξη κ.α)

2. Την αντιμετώπιση εξαφανίσεων παιδιών αλλά και ενηλίκων(ΑMBER ALERT, MISSING ALERT, Oμάδα έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», αιτήματα αναζήτησης, διαδραστικές παρεμβάσεις κ.α.

3. Ζητήματα Υγείας Παιδιών (προληπτικές εξετάσεις, διακομιδές, ολιστική υποστήριξη, παιδιατρική κατ΄οικον νοσηλεία, δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία, φιλοξενία παιδιών σε διαμερίσματά του, Πολυιατρείο Οργανισμού, 32 σταθμοί εθελοντικής αιμοδοσίας)

4. Ζητήματα Φτώχειας (ολιστική υποστήριξη μέσα από τα πανελλαδικά Κέντρα Στήριξης και τα Σπίτια ημερήσιας φροντίδας)

Ενώ συνεχώς αναπτύσσει νέες δράσεις και υπηρεσίες: Δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με τον Υπ. Υγείας και την Γ. Γ. Αθλητισμού, φιλοξενία και υποστήριξη γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των παιδιών τους σε συνεργασία με την Γ.Γ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, SmileAcademy για ασφαλείς διαδικτυακές παρεμβάσεις πρόληψης-ενισχυτικής διδασκαλίας-εκπαιδευτικά σεμινάρια και διασύνδεση της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 με την τηλεφωνική Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306.

logo-gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ