Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών χώρων – Τοποθετήθηκαν νέα, πιστοποιημένα με πρότυπα ασφαλείας, σύγχρονα και καλαίσθητα παιχνίδιαστους αύλειους χώρους σε τρία νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης

Συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών χώρων – Τοποθετήθηκαν νέα, πιστοποιημένα με πρότυπα ασφαλείας, σύγχρονα και καλαίσθητα παιχνίδιαστους αύλειους χώρους σε τρία νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης
12 Φεβρουαρίου 2021

Στην τοποθέτηση νέων παιχνιδιών αυλής και παιδικής χαράς, πιστοποιημένων με πρότυπα ασφάλειας, προέβη ο Δήμος Πεντέλης σε τρία νηπιαγωγεία του Δήμου και συγκεκριμένα:

• Στο Παράρτημα του 1ου-6ουΝηπιαγωγείου Μελισσίων, που στεγάζεται στο κτίριο του Κοινωνικού Κέντρου στην οδό Σκιάθου

• Στο Παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης, που στεγάζεται στο Κρυστάλλειο και

• Στο Νηπιαγωγείο Νέας Πεντέλης.

Συνολικά τοποθετήθηκαν 8 νέα παιγνίδια.

Τα νέα παιχνίδια και όργανα είναι σύγχρονα, καλαίσθητα, ασφαλή και πιστοποιημένα με βάση τις σειρές προτύπων ΕΝ 1176-1 έως ΕΝ 1176-7, που απαιτούνται από τη σχετική νομοθεσία. Το κόστος της προμήθειας και τοποθέτησης ανήλθε στα 23.717€περίπου και καλύφθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Με την τοποθέτηση των οργάνωνσυνεχίζεται το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά που στόχο έχει την αναβάθμιση όλων των σχολικών χώρων, εσωτερικά και εξωτερικά. Στόχος της αναβάθμισης των αύλειων χώρων είναι η λειτουργική και αισθητική βελτίωση, αλλά και η προστασία των μικρών μαθητών, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγούνται και να παίζουνδημιουργικά και με ασφάλεια.

Τα παιχνίδια έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών των Νηπιαγωγείων, παρέχοντάς τους εύκολη πρόσβαση, ψυχαγωγία, σωματική και πνευματική ανάπτυξη.

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλία Λεονταρίτου, η οποία δήλωσε σχετικά:

«Μετά την ανακαίνιση και αισθητικά αναβάθμιση των αύλειων χώρων των Νηπιαγωγείων μας, επόμενο μέλημά μας ήταν η τοποθέτηση σύγχρονων και ασφαλών οργάνων παιδικής χαράς για τους μικρούς μας μαθητές. Η ασφάλειά τους πρωτίστως, αλλά και η διασκέδασή τους αποτέλεσαν τα βασικά μας κριτήρια στην επιλογή που κάναμε για τα παιχνίδια αυτά».

IMG_8733

 

 

 

 

 

IMG_8732

 

 

 

 

 

 

IMG_8727

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ