Εφημερίδα Κοινωνική

Lockdown στην Αττική: Αυξημένη κατά 50% η κίνηση στους δρόμους σε σχέση με τον Μάρτιο

Lockdown στην Αττική: Αυξημένη κατά 50% η κίνηση στους δρόμους σε σχέση με τον Μάρτιο
11 Φεβρουαρίου 2021

Αρκετά αυξημένη σε σχέση με το αντίστοιχο lockdown του περασμένου Μαρτίου (στις 23 του μήνα) ήταν η κυκλοφορία που παρατηρήθηκε στην Αττική σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου. Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας του λεκανοπεδίου, μάλιστα, σημειώνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμα και το 100%.

Συνολικά η κίνηση των οχημάτων σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώθηκε αυξημένη κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη πρώτη περσινή ημέρα και μειωμένη σε ποσοστό 7% συγκριτικά με την χθεσινή ημέρα.

Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της.

Ειδικότερα οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τις 23-03-2020 είναι:

• Λ. Βασ. Σοφίας + 109.6%

• Λ. Ποσειδώνος + 92.9%

• Λ. Κηφισού + 87.9%

«Εντυπωσιακά» χαρακτήρισε τα στοιχεία αυτά ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «προκαλούν προβληματισμό, καθώς συγκρίνουμε κυκλοφοριακά δεδομένα δύο lockdown περίπου ίδιου τύπου.

Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

ΠΗΓΗ

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ