Εφημερίδα Κοινωνική

Κρούσματα κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ Lidl – Διαμαρτυρία εργαζόμενων

Κρούσματα κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ Lidl – Διαμαρτυρία εργαζόμενων
25 Φεβρουαρίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου στο κατάστημα του «Lidl» στο νησί, ζητώντας εδώ και τώρα μέτρα προστασίας από την πανδημία, με αφορμή κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Σωματείο, «ενώ η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζει στο κατάστημα »LIDL» της Χίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πολυεθνική συνεχίζει να το κρατάει ανοιχτό». Σύμφωνα με το σωματείο, από την Τρίτη που γνωστοποιήθηκε το γεγονός μέχρι σήμερα, «τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί», καθώς «η εταιρία κοιτάζοντας μόνο πως θα μεγαλώσει τα κέρδη της όχι μόνο δεν κλείνει το κατάστημα αλλά εξαναγκάζει τους συναδέλφους να δουλεύουν με κίνδυνο την υγεία τους, εκθέτοντας και την υγεία των καταναλωτών».

Εδώ και τώρα, αναφέρει, «οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη διασπορά των κρουσμάτων».

xios-lidl-2-1

 

 

 

 

 

 

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, δηλώνει πως «βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, καλώντας τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να μην ρισκάρουν την υγεία τους και την υγεία της οικογένειάς τους για τα κέρδη της επιχείρησης.

Διεκδικεί:

Να κλείσει το κατάστημα και να απολυμανθεί.

Να γίνουν επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και να τα καλύψει η επιχείρηση.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ