Εφημερίδα Κοινωνική

Υπάλληλος της ΕΥΠ κατήγγειλε στον εισαγγελέα στέλεχος για σεξουαλική παρενόχληση

Υπάλληλος της ΕΥΠ κατήγγειλε στον εισαγγελέα στέλεχος για σεξουαλική παρενόχληση
19 Φεβρουαρίου 2021

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, αφορά σε πρώην υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την ΕΥΠ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στέλεχος της Υπηρεσίας που φέρεται να έχει υπηρετήσει σε κομβική μονάδα της χώρας, κατήγγειλε επώνυμα πρώην μεγαλοστέλεχος της ίδιας υπηρεσίας για μακροχρόνια σεξουαλική παρενόχληση, αναφέροντας και λεπτομέρειες, σε μηνυτήρια αναφορά της που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές.

Η γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία με το εν λόγω πρόσωπο, καθώς όπως περιγράφει το 2018 παύθηκε από την κομβική θέση που κατείχε και τοποθετήθηκε σε θέση «ψυγείο» , ενώ κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων (αναφέρεται σε πλεκτάνη) , γεγονός που η ίδια αποδίδει σήμερα στην άρνησή της να ενδώσει. Μάλιστα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών , χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας.

Η γυναίκα ζητεί να διερευνηθούν τα αδικήματα της «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας», «ψευδή καταμήνυση». Προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης περιοχής της χώρας.

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ