Εφημερίδα Κοινωνική

Ηχηρή παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τον Δ. Κουφοντίνα

 Breaking News

Ηχηρή παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τον Δ. Κουφοντίνα
27 Φεβρουαρίου 2021

«Ο Σωφρονιστικός Κώδικας πρέπει να εφαρμόζεται με συνέπεια έναντι όλων των κρατουμένων, με τρόπο που να μη καταλείπονται σκιές διακριτικής μεταχείρισης» επισημαίνει σε ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή την κυβερνητική στάση στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ως εκ του θεσμικού του ρόλου υπερασπιστής των Αρχών και Κανόνων του Κράτους Δικαίου, των Αξιών της Δημοκρατίας και του ελέγχου της ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, δικαιούται να διατυπώσει την άποψή του σε σχέση με τα τεκταινόμενα, στην υπόθεση του κρατουμένου  Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Πολιτεία οφείλει να λειτουργεί, χωρίς διακρίσεις, εντός του πλαισίου της νομιμότητας, το οποίο με τη σειρά του οφείλει να διέπεται από τις Αρχές και τις Αξίες της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και του νομικού μας πολιτισμού.

Ο Σωφρονιστικός Κώδικας πρέπει να εφαρμόζεται με συνέπεια έναντι όλων των κρατουμένων, με τρόπο που να μη καταλείπονται σκιές διακριτικής μεταχείρισης. Περαιτέρω, αποτελεί υποχρέωση κάθε κρατικού φορέα και εν προκειμένω της  Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής να γνωστοποιεί προς τον διοικούμενο – πολίτη τις αποφάσεις που τον αφορούν και τα έγγραφα που αιτείται, ως έχοντα έννομο συμφέρον και προκειμένου ν΄ασκήσει κάθε δικονομικό ή ουσιαστικό του δικαίωμα. Η εν προκειμένω άρνηση ή κωλυσιεργία από πλευράς της Διοίκησης, πολλώ δε μάλλον προηγηθείσης και της σχετικής συστάσεως του Συνηγόρου του Πολίτη, είναι προφανώς αντίθετη με τους κανόνες της ορθής άσκησης της Διοίκησης και δύναται να λάβει περισσότερες και διαφορετικές ερμηνείες.

Το αξιακό σύστημα της Δημοκρατίας προφανώς και δεν διακυβεύεται από την τήρηση των Αρχών  του Ανθρωπισμού και δεν κινδυνεύει από την παροχή της ισονομίας και του Κράτους Δικαίου, ακόμη και προς εκείνους που το αμφισβήτησαν, με τον πλέον ακραίο και βάναυσο τρόπο.»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ