Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: 14 Απολύσεις σε 2 μέρες καταγγέλλει το Κλαδικό Σωματείο Αθήνας – Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας;

 Breaking News

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: 14 Απολύσεις σε 2 μέρες καταγγέλλει το Κλαδικό Σωματείο Αθήνας – Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας;
05 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση για το θέμα των απολύσεων από την ΕΥΡΟΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ απέστειλε στην εφημερίδα μας το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔ.ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. Το θέμα λόγω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης στην Αττική προβληματίζει και αναζητούνται καταρχάς απαντήσεις αλλά και λύσεις

Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ : 14 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Αθήνα 04/02/2021

14 συνάδελφοι της Ευρωκλινικής απολύθηκαν αιφνιδιαστικά μέσα σε 2 μέρες.

Οι απολύσεις γίνονται σε περίοδο έντονης εντατικοποίησης της εργασίας, σε περίοδο πανδημίας, που θα όφειλε η εταιρεία τουλάχιστο να προστατέψει το χώρο εργασίας, εξασφαλίζοντας το αναγκαίο προσωπικό. Η Πανδημία αυξάνει τα κέρδη τους.
Η Πανδημία αξιοποιείται για αύξηση της κερδοφορίας από τους ιδιωτικούς ομίλους:
-Είναι γνωστό ότι η κατάσταση στα Δημόσια νοσοκομεία οδηγεί καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας να καταφεύγουν χωρίς άλλη επιλογή στις Ιδιωτικές Κλινικές χρυσοπληρώνοντας τις υπηρεσίες υγείας. 
-Το πανάκριβο test-COVID, αποδείχτηκε ένα μέσο γρήγορης και αυξημένης κερδοφορίας, για τους ιδιωτικούς ομίλους.

Τί επικαλείται – Τί επιδιώκει η Εργοδοσία.
Όπως ενημέρωσε το επιχειρησιακό Σωματείο, η Εργοδοσία της Ευρωκλινικής επικαλείται την σωτηρία των υπόλοιπων θέσεων εργασίας. Η ουσία είναι άλλη: Επιδιώκουν να μειώσουν περισσότερο το κόστος εργασίας. Γι αυτό απολύουν εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσία.

Μας επιφυλάσσουν ένα μέλλον με απολύσεις, ολοένα και αυξημένο φόρτο εργασίας, μισθούς πείνας, εργασία χωρίς δικαιώματα. Από το 2011 η μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ιδιωτική Υγεία έφτασε στο 40%. Να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση.

Το Σωματείο μας δηλώνει τη συμφωνία του, με την πρόταση της μειοψηφικής παράταξης στο επιχειρησιακό Σωματείο της Ευρωκλινικής, που ζήτησε από την Διοίκηση του Σωματείου να κηρύξει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας. Πρωτοβάθμια Σωματεία και Ομοσπονδία να σταθούμε στο πλευρό των απολυμένων αλλά και όλων των εργαζομένων της Ευρωκλινικής.

Σύσσωμος ολόκληρος ο Κλάδος να απαιτήσει : ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. του Κλαδικού Σωματείου Αθήνας

 

Η εφημερίδα «Κοινωνική» επικοινώνησε με την Ευρωκλινική Αθηνών, (και εγγράφως) ζητώντας να τοποθετηθεί επί του θέματος και να μας παρουσιάσει την δική της άποψη για το θέμα. Αναμένουμε την απάντηση της επιχείρησης.

Απλά να διευκρινίσουμε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και καλούμε τη Διοίκηση της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ να ενημερώσουν για τις κινήσεις και τις αποφάσεις τους.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ