Εφημερίδα Κοινωνική

Αναρτήθηκαν οι αναθεωρημένοι δασικοί χάρτες για τον Πόρο

 Breaking News

Αναρτήθηκαν οι αναθεωρημένοι δασικοί χάρτες για τον Πόρο
26 Φεβρουαρίου 2021

Όπως ενημερώθηκε ο Δήμος Πόρου από τη Διεύθυνση Δασών Πειραιά, αναρτήθηκαν οι θεωρημένοι δασικοί χάρτες για τον Πόρο (όπως επίσης και για την Αίγινα, Αγκίστρι, Τροιζηνία-Μέθανα, Ύδρα, Σπέτσες, αλλά και για τους Δήμους του Νότιου Τομέα Αθηνών και της Π.Ε. Πειραιά).
Οι νέοι χάρτες, μετά την ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της εξαίρεσης ανάρτησης των «οικιστικών πυκνώσεων» που είχαν οριοθετήσει οι Δήμοι το 2016, δημιουργούν πολλά προβλήματα ειδικά στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Ειδικά στον Πόρο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις παρυφές των Οικισμών Νεωρίου, Ασκελίου, καθώς και στη Φούσα, Καραπολίτι, Περγάρι κ.ά. θα πρέπει να δουν προσεκτικά τους νέους χάρτες και να ελέγξουν για τυχόν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους χάρτες που είχαν αναρτηθεί το 2017 (στους οποίους οι οικιστικές πυκνώσεις είχαν εξαιρεθεί από την ανάρτηση, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις).

Σύμφωνα με τη ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος Πόρου, υπάρχει περίοδος υποβολής ενστάσεων 105 ημερών, από την Παρασκευή 26.2.2021 έως την Πέμπτη 10.6.2021.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ