Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για Covid19 στον Πόρο

 Breaking News

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για Covid19 στον Πόρο
28 Ιανουαρίου 2021

Όπως ενημερώθηκε ο Δήμος Πόρου από τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, ξεκινούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό Covid-19 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου («κτ. ΚΑΠΗ»).

Οι σημαντικότερες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες αναφορικά με την διαδικασία, είναι οι ακόλουθες:
• Το Υπουργείο Υγείας έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο εμβολιασμών για όλα τα νησιά της χώρας, τα οποία χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Στον Πόρο το πρόγραμμα εμβολιασμών θα ξεκινήσει στις 28.1.2021 μαζί με όλα τα νησιά (σύνολο 13) που έχουν πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων, αλλά δεν έχουν Νοσοκομείο.
• Οι πολίτες (παντού) κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση για εμβολιασμό σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.emvolio.gov.gr και στη συνέχεια ειδοποιούνται για την ημέρα και ώρα εμβολιασμού τους.
• Το πρόγραμμα εμβολιασμών (παντού) κατανέμεται ανά ηλικιακή ομάδα με πρώτη εκείνη άνω των 80 ετών.
• Στο κάθε εμβολιαστικό κέντρο (παντού) μπορούν να εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες που διαμένουν στην αντίστοιχη περιοχή (και μόνον αυτοί). Δεν χρειάζεται να είναι δημότες ή να έχουν βεβαίωση μονίμου κατοικίας ή να το γράφει το Ε1 τους, αλλά μόνο να συμπληρώσουν στην αίτηση εμβολιασμού την κατοικία στην οποία διαμένουν σήμερα.
• Εμβολιασμό μπορούν να κάνουν σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες και όλοι οι κάτοικοι τρίτων χωρών εφόσον έχουν ΑΜΚΑ.
• Οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε μέρα εκτός Κυριακής από 08:00 έως 20:00.
• Ο Δήμος Πόρου βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με την ΔΥΠΕ, προκειμένου να υποστηρίξει την διαδικασία με κάθε τρόπο και στο πλαίσιο αυτό φροντίζει για την διάθεση χώρου, την συνδρομή νοσηλευτικού προσωπικού και οχήματος μεταφοράς ατόμων με δυσκολία μετακίνησης (τηλ. 15303), καθώς και για την ενημέρωση των κατοίκων.
• Σημειώνεται τέλος ότι η λειτουργία του Π.Π.Ι. Πόρου ως εμβολιαστικού κέντρου και ο εμβολιασμός των κατοίκων του Πόρου, ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία που θα ανακοινωθεί σύντομα από το Υπουργείο για τον εμβολιασμό των κατοίκων των ηπειρωτικών περιοχών της χώρας στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ