Εφημερίδα Κοινωνική

Τον «πόλεμο της τσιπούρας» στα Ίμια κατέγραψε η κάμερα

 Breaking News

Τον «πόλεμο της τσιπούρας» στα Ίμια κατέγραψε η κάμερα
14 Ιανουαρίου 2021

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε ελληνικό αλιευτικό σήμερα, Πέμπτη, στην περιοχή των Ιμίων.
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, η τουρκική ακταιωρός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησίασε το ελληνικό αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του.
Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή προσπάθησε να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή σημειώνεται στη θαλάσσια αυτή περιοχή ο «πόλεμος της τσιπούρας» ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες, καθώς εμφανίζονται οι πελαγίσιες τσιπούρες και οι κωλοχτύπες.
Σύμφωνα με τους Έλληνες αλιείς, οι Τούρκοι συνάδελφοί τους παραβιάζουν σχεδόν καθημερινά τα ελληνικά χωρικά ύδατα προκειμένου να ψαρέψουν τσιπούρες.
Τα συγκεκριμένα ψάρια βρίσκονται στη φάση της αναπαραγωγής τους χειμωνιάτικους μήνες και βγαίνουν κοντά στις παραλίες για να γεννήσουν. Για τους ψαράδες είναι ιδανική εποχή, αφού η τσιπούρα είναι αφενός μεγαλύτερη και αφετέρου γεμάτη αυγά, γεγονός που την καθιστά και πιο περιζήτητη.
Η μάχη βέβαια είναι άνιση καθώς οι μεν Έλληνες ψαράδες βγαίνουν με τα καΐκια τους για ψάρεμα, ενώ από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου οι Τούρκοι με μεγαλύτερα σκάφη πλέουν ανάμεσα στα ελληνικά καΐκια και κόβουν τα παραγάδια τους, σαμποτάροντας έτσι τους Έλληνες ψαράδες.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ