Εφημερίδα Κοινωνική

Το ΕΒΕΠ εκφράζει την ικανοποίηση του για τις παρεμβάσεις του ΥΝΝΠ

 Breaking News

Το ΕΒΕΠ εκφράζει την ικανοποίηση του για τις παρεμβάσεις του ΥΝΝΠ
20 Ιανουαρίου 2021

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την κατάθεση στην διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του Σχεδίου Νόμου  «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετα-COVID εποχή» εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Το  ν/σ εισάγει στην ψηφιακή εποχή το λιμενικό σύστημα της χώρας καθώς προβλέπει την δημιουργία πληροφοριακού συστήματος (National Intergrated Port Community System), υπό κρατική ιδιοκτησία, για την ηλεκτρονική υποβολή δεδομένων για όλους τους λιμένες της χώρας. Το νέο πληροφοριακό σύστημα, θέτει τέλος σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, δίνοντας την θέση τους σε μια ολιστική αντιμετώπιση της μέχρι τώρα έλλειψης ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης, με απόλυτη ασφάλεια, δεδομένων και πληροφοριών που διακινούνται στα λιμάνια στο πλαίσιο λιμενικών διεργασιών από τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων και γενικώς τους συναλλασσόμενους με τις λιμενικές υπηρεσίες και άλλες αρχές.

Το Ε.Β.Ε.Π. χαιρετίζει την συνέπεια λόγων και εξαγγελιών για την Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη δεδομένων των άμεσων ενεργειών του για την αποφυγή αποσπασματικών παρεμβάσεων, στο λιμάνι του Πειραιά, στις οποίες είχαν εναντιωθεί οι παραγωγικές τάξεις του Πειραϊκού χώρου. Επισημαίνει δε την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών ανάπτυξης της εν λόγω πλατφόρμας, από τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία εκτός των άλλων θα ελαχιστοποιήσει και τις γραφειοκρατικές και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες στην διεκπεραίωση λιμενικών λειτουργιών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ