Εφημερίδα Κοινωνική

Συναθροίσεις: Ποια απαγόρευση πάνω από 100 άτομα; – Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους

Συναθροίσεις: Ποια απαγόρευση πάνω από 100 άτομα; – Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους
29 Ιανουαρίου 2021

Ούτε τέσσερα 24ωρα δεν τηρήθηκε η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, με περίπου 4.000 διαδηλωτές να γεμίζουν το μεσημέρι της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με… ντουντούκες επιχειρούσαν να πείσουν το συγκεντρωμένο πλήθος να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις οι αστυνομικοί, που επί 3 ώρες απλώς παρατηρούσαν τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν ανενόχλητοι πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι, ομοσπονδίες, σωματεία, μέλη του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν παρά την απαγόρευση λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στα Προπύλαια, όπου είχε προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Παρά το γεγονός ότι από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι και την Κυριακή, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων έχουν απαγορευτεί σε όλη τη χώρα, αυτό δεν πτόησε το πλήθος, το οποίο πραγματοποίησε κανονικά πορεία, μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απλώς παρακολουθούσαν από απόσταση τους χιλιάδες διαδηλωτές, χωρίς όμως να επέμβουν σε κανένα σημείο. Με μια ντουντούκα, αστυνομικοί ζητούσαν από τους διαδηλωτές, που πιασμένοι χέρι χέρι είχαν σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες, να τηρήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις. Ολες τις ενέργειες των αστυνομικών, κατέγραφε με κάμερα άνδρας των ΜΑΤ, με την εικόνα να μεταδίδεται ζωντανά στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπως συμβαίνει πλέον σε όλες τις συγκεντρώσεις. Παρά τα βαριά πρόστιμα που προβλέπει η απαγόρευση, η ΕΛ.ΑΣ. δεν βεβαίωσε καμία παράβαση ούτε στους διοργανωτές ούτε σε κάποιον από τους συμμετέχοντες.

Και στη Θεσσαλονίκη, παρά την πανδημία και την απαγόρευση συγκεντρώσεων, εκατοντάδες φοιτητές συμμετείχαν χθες στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ιωνος Δραγούμη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νομοσχεδίου. Έφτασαν στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην περίφραξη του οποίου έγραψαν συνθήματα, και αμέσως μετά πέταξαν αβγά στην κεντρική πύλη του.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ