Εφημερίδα Κοινωνική

Συμμορία ανηλίκων με μαχαίρια: Έκκληση του δήμαρχου Αργυρούπολης

 Breaking News

Συμμορία ανηλίκων με μαχαίρια: Έκκληση του δήμαρχου Αργυρούπολης
25 Ιανουαρίου 2021

Με αφορμή το αποτρόπαιο γεγονός της επίθεσης και του τραυματισμού με μαχαίρι δύο παιδιών στην Αργυρούπολη από συμμορία ανηλίκων με σκοπό τη ληστεία, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, απευθύνει μήνυμα στους συμπολίτες του προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτά τα φαινόμενα βίας από συμμορίες ανηλίκων.

Κανένας πλέον δεν μπορεί να σιωπά, τονίζει ο δήμαρχος και καλεί τους συμπολίτες του να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Ο ίδιος προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει στην Εισαγγελία, καθώς και ότι θα επισκεφθεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

konstantatos-kostoumi

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

«Αγαπητοί γονείς φίλες και φίλοι,
Απευθύνομαι σε σας πρώτα ο πατέρας και μετά ως δήμαρχος ενώνοντας την αγωνία μου με τη δική σας μετά και το τελευταίο περιστατικό, αυτό του μαχαιρώματος ενός ανήλικου, από έναν άλλον ανήλικο, όταν συμμορία 25 ατόμων εκτός της περιοχής μας, επιτέθηκε σε παιδιά μας που έπαιζαν αμέριμνα σε πλατεία της πόλης.

»Η αύξηση της βίας, η παραβατικότητα, η δράση συμμοριών, το bullying που γίνεται σε πολλά παιδιά, δεν μπορούν πλέον να μας αφήσουν να αφήσουν απαθείς.

»Για το λόγο αυτό θα επισκεφτώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Εισαγγελέα και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία που πρέπει, προκειμένου η δράση αυτών των συμμοριών να σταματήσει.

»Φίλες και φίλοι γονείς,
ενημερώστε με, αφού μιλήσετε με τα παιδιά σας για όλα αυτά τα περιστατικά που γνωρίζουν ή φαινόμενα που βλέπουν και τα ενοχλούν, με τον τρόπο αυτό θα αναλάβω την ευθύνη ως δημοτική αρχή, να μιλήσω στην εισαγγελία επώνυμα προστατεύοντας τις οικογένειές σας, αλλά κυρίως την πόλη μας.

»Δεν είναι δυνατό να παίζουν τα παιδιά μας σε πλατείες, στο βουνό, σε δημόσιους χώρους και να δέχονται επιθέσεις, αυτό θα σταματήσει και θα σταματήσει αποφασιστικά.

»Γιατί θα μπορούσε να βρεθεί το δικό σας το παιδί σε λάθος σημείο, λάθος ώρα, και σήμερα να θρηνούμε θύματα. Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας κατά των συμμοριών ανηλίκων και όλες αυτές τις συμπεριφορές που μας πληγώνουν, προκειμένου να σταματήσει η βία και το bullying.»

Η συμμορία με τα μαχαίρια

Ποινική δίωξη για λDηστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και οπλοχρησία άσκησε η εισαγγελέας ανηλίκων σε βάρος τριών ανηλίκων που συνελήφθησαν ως μέλη της αποκαλούμενης «άγουρης συμμορίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις ανήλικοι αρνήθηκαν ότι επιτέθηκαν σε δύο άλλους ανήλικους εκ των οποίων τον έναν μαχαίρωσαν και τον άλλον ξυλοκόπησαν.

Και οι τρεις παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ