Εφημερίδα Κοινωνική

Μείωση ενοικίου: Ποιες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν «κούρεμα» 100% τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο

 Breaking News

Μείωση ενοικίου: Ποιες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν «κούρεμα» 100% τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο
22 Ιανουαρίου 2021

Μέχρι στιγμής, έχει «κλειδώσει» η επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 100% για τον μήνα Φεβρουάριο. Το μεγάλο «κούρεμα» στα ενοίκια Φεβρουαρίου δικαιούνται οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι από τους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών καθώς και τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώσουν στις παραπάνω επιχειρήσεις ακίνητα θα λάβουν αποζημίωση η οποία θα υπολογίζεται στο 80% του αρχικού ενοικίου, και όχι επί της απώλειας. Εν ολίγοις, θα χάσουν το 20% του ενοικίου που λαμβάνουν κανονικά.

Εξετάζεται «κούρεμα» 100% και στα ενοίκια του Μαρτίου

Σε ό,τι αφορά τα ενοίκια του Μαρτίου το οικονομικό επιτελείο θα «ζυγίσει» στο προσεχές διάστημα τα δεδομένα, καθώς θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στα «Παραπολιτικά FM», άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύει η μείωση 100% στα ενοίκια και τον Μάρτιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι για το Μάρτιο για αυτό το θέμα θα θέλαμε να δούμε ποιοι κλάδοι θα λειτουργούν τον Φεβρουάριο».

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο (να επεκταθεί η μείωση ενοικίου και τον Μάρτιο) «αλλά αν ένα μαγαζί έχει ανοίξει από τον Ιανουάριο και συνεχίζει να λειτουργεί καλά και τον Φεβρουάριο θα αρχίζουμε να περιορίζουμε κάποιες βοήθειες προς την επιχείρηση γιατί αρχίζει να πατάει στα πόδια της και θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόρους για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει τον Ιανουάριο και μπορεί να μην ανοίξουν τον Φεβρουάριο».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ