Εφημερίδα Κοινωνική

«Mαφία ποτών»: Σε αποθήκη στη Νίκαια φαίνεται ξεφόρτωναν το… εμπόρευμα

 Breaking News

«Mαφία ποτών»: Σε αποθήκη στη Νίκαια φαίνεται ξεφόρτωναν το… εμπόρευμα
18 Ιανουαρίου 2021

Σε μια αποθήκη στη Νίκαια φαίνεται πως ξεφόρτωναν τα λαθραία ποτά και εκεί προσέρχονταν τα μέλη της οργάνωσης. Στη συνέχεια έφευγαν με χαρτοκιβώτια με λαθραία ποτά που φόρτωναν σε οχήματα και τα διένειμαν. Ακολουθώντας την πορεία των οχημάτων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στάσεις σε κάβες ποτών. Από τις παρακολουθήσεις των συνομιλιών των εμπλεκομένων, αποκαλύφθηκε ένα πλέγμα επαφών και συγκαλυμμένης μεταφοράς λαθραίων ποτών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα, με παλέτες που έφθαναν στις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας. Ο αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 44χρονος Ουκρανός «OLEH» καθώς εκείνος έπαιρνε τις αποφάσεις, διένειμε τους ρόλους στα υπόλοιπα μέλη, είχε επαφές με το εξωτερικό και διασφάλιζε τις διαδικασίες μεταφοράς, παραλαβής, αποθήκευσης, διακίνησης και παράδοσης σε δίκτυο πελατών.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν ως παραλήπτες των λαθραίων ποτών κάβες σε Νίκαια, Πειραιά και Κερατσίνι, αλλά και σε παντοπωλείο και καφετέρια στην Καλλιθέα. Μεγάλες ποσότητες ποτών κατέληγαν σε διάφορες αποθήκες για την περαιτέρω διακίνησής τους προς την επαρχία και κυρίως προς περιοχές της Αρκαδίας και Κορινθίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα διαπιστώθηκε η διακίνηση 16.824 φιάλες λαθραίων ποτών αλλά στις σημειώσεις του «OLEH» εντοπίζεται διακίνηση περισσοτέρων των 130.000 φιαλών, το τελευταίο 10μηνο. Η επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας στο Βοτανικό.

Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο φορτηγό με πέντε παλέτες με το γνωστό «περιτύλιγμα» της μαύρης αδιαφανούς μεμβράνης και λευκή αυτοκόλλητη ταινία με την ένδειξη «Ι.Μ». Αργότερα έφθασε άλλο φορτηγό με παρόμοιο φορτίο. Τότε ξεκίνησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε τόπους διαμονής των κατηγορουμένων, σε Αθήνα, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Κορινθία όπου έγιναν οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις των πειστηρίων.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ