Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΑΦΙΑ με πλαστά χαρτονομίσματα – Θα ξεκινούσαν από την αγορά της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και θα συνέχιζαν στην ευρύτερη περιοχή αν έπιανε το κόλπο τους – Η οργανωμένη «απόβαση» στο νησί – Πώς έγιναν «τσακωτοί» από την Αστυνομία

 Breaking News

ΜΑΦΙΑ με πλαστά χαρτονομίσματα – Θα ξεκινούσαν από την αγορά της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και θα συνέχιζαν στην ευρύτερη περιοχή αν έπιανε το κόλπο τους – Η οργανωμένη «απόβαση» στο νησί – Πώς έγιναν «τσακωτοί» από την Αστυνομία
25 Ιανουαρίου 2021

Πληροφορίες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά ανέφεραν ότι κινούνται πλαστά χαρτονομίσματα στο νησί της Σαλαμίνας.

Ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κ. Ευάγγελος Λινάρδος ενισχύοντας την Ασφάλεια Σαλαμίνας, αξιοποίησε με το καλύτερο δυνατό τρόπο την πληροφορία που είχε.

Συγκεκριμένα πέντε δράστες συνελήφθησαν για εγκληματική οργάνωση και κατ’ εξακολούθηση κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της νήσου Σαλαμίνας, είχαν ειδοποιήσει την Ασφάλεια Σαλαμίνας ότι κάποιοι ύποπτοι διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα και ανέφεραν επίσης και τα αυτοκίνητα τα οποία επέβαιναν οι δράστες (2 Έλληνες και 3 Αλβανοί) οι ηλικίες των οποίων ήταν 29, 31, 17, 18, 35. Έτσι οι άντρες της Ασφάλειας Σαλαμίνας ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Την ίδια μέρα (12-1-2021), οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ύποπτα αυτοκίνητα να κινούνταν επί της οδού Σαλαμινομάχων με κατεύθυνση προς το πορθμείο Παλουκίων, το ένα πίσω από το άλλο, ώστε να επιβιβαστούν σε ferry boat ταυτόχρονα. Ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος και προσήχθησαν στην Ασφάλεια για τα περαιτέρω.

Από την προανάκριση του Τ.Α. Σαλαμίνας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν οργανωθεί και ενωθεί μεταξύ τους, με σκοπό να διαπράξουν αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα να θέσουν σε κυκλοφορία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.

Επιπλέον διαπιστώθηκαν 8 περιπτώσεις που οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν αποπειραθεί να πληρώσουν ή πλήρωσαν με παραχαραγμένο χαρτονόμισμα.

Από το Τ.Α. Σαλαμίνας κατασχέθηκαν όλα τα προϊόντα τα οποία είχαν αγοράσει με τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, τα οποία και αναγνωρίστηκαν μετά από τους παθόντες. Ακόμα, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο και στην κατοχή των 2 εκ των 5 δραστών κατασχέθηκαν αντίστοιχα τα χρηματικά ποσά των 285 και 75 ευρώ , τέσσερις συσκευασίες κινητών τηλεφώνων και 19 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τη σε βάρος δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 *Της Χριστίνας Μπιτάδου 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ