Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές ετοιμάζονται να μπουν σε «σκληρό» lockdown

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές ετοιμάζονται να μπουν σε «σκληρό» lockdown
12 Ιανουαρίου 2021

Η μία πίσω από την άλλη μπαίνουν σε καθεστώς σκληρότερου lockdown εν μέσω … lockdown περιοχές που «κοκκινίζουν».

Χθες, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τέθηκε ολόκληρη σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ενώ δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας εξαιρουμένων λόγων υγείας.

Στο ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται ήδη και τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα στη δυτική Αττική, ο δήμος Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, οι τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και το νησί της Καλύμνου.

Έως και τις 15/1 σε «σκληρή» καραντίνα είναι και η τοπική κοινότητα Παλαίκαστρου του δήμου Σητείας, που, επίσης, ενδέχεται να λάβει παράταση.

Ειδικά η δυτική Αττική συμπλήρωσε περισσότερες από τρεις εβδομάδες σε αυτό το «σχήμα» μέτρων, καθώς μπήκε στις 18 Δεκεμβρίου. Εξακολουθεί, όμως, να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με μέσο όρο κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων επτά ημερών τα 24 κρούσματα και τα περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού να ανέρχονται σε 12,43.

Ο κεντρικός τομέας Αθηνών καταγράφει, επίσης, δεκάδες κρούσματα καθημερινά. Σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών είναι 50,57 κρούσματα ενώ ανά 100.000 πληθυσμού αντιστοιχούν 5,73.

koronoios-attiki-960x640

 

 

 

 

 

 

 

Υψηλό ιικό φορτίο σημείωσαν χθες οι περιφερειακές ενότητες Λακωνίας (16,83 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού), Λήμνου (11,59), Σαντορίνης (10,59) και Τρικάλων (9,92). Υπενθυμίζεται ότι η επιβάρυνση στα Τρίκαλα σχετίζεται με τη μεγάλη διασπορά του ιού στο χωριό Μεγάλα Καλύβια.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε επιστήσει την προσοχή των κατοίκων της Βοιωτίας, η οποία δεν απέφυγε τελικά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα, είχε τονίσει ότι αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται εκτός της δυτικής Αττικής, της Κοζάνης και της Ροδόπης, και στη Χαλκιδική.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ