Εφημερίδα Κοινωνική

Καπιτώλιο: Σάλος με αστυνομικό που έβγαζε «σέλφι» με διαδηλωτή

Καπιτώλιο: Σάλος με αστυνομικό που έβγαζε «σέλφι» με διαδηλωτή
08 Ιανουαρίου 2021

Σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή οπτικού υλικού, στο οποίο ένας εκ των φρουρών του Καπιτωλίου εικονίζεται να βγάζει «σέλφι» με έναν από τους εισβολείς.

Τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου βρίσκονται πλέον υπό εισαγγελική έρευνα, στην οποία ελέγχεται, μεταξύ άλλων, ο ρόλος της αστυνομίας του Καπιτωλίου στην εισβολή που διεξήχθη από φανατικούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Πέραν της επίμαχης «σέλφι» του αστυνομικού με διαδηλωτή, μέλη της αστυνομίας θεωρούνται πιθανοί συνεργοί των εισβολέων, καθώς κάποιοι από αυτούς φαίνονται να παραμέρισαν την περίφραξη του Καπιτωλίου, επιτρέποντας στους εισβολείς να εισέλθουν ευκολότερα στο χώρο.

Από την άλλη, πολλοί αξιωματικοί της αστυνομίας υπέστησαν σοβαρές σωματικές βλάβες από το οργισμένο πλήθος, με έναν εξ αυτούς να καταλήγει, έχοντας χτυπηθεί στο κεφάλι με πυροσβεστήρα.

Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή αστυνομία σε συνεργασία με το FBI έχει συλλάβει 94 υπόπτους για τις ζημιές στο Καπιτώλιο και τις επιθέσεις σε αστυνομικούς του χώρου.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, διέταξε την απόλυση του επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Στίβεν Α. Σαντ.

Παρά την απώθηση των εισβολέων από το Καπιτώλιο και την επανεγκατάσταση της περίφραξης, οπαδοί του Τραμπ παραμένουν έξω από το χώρο και συνεχίζουν την διαμαρτυρία τους, αν και η κατάσταση κρίνεται πλέον – και προς το παρόν – ελεγχόμενη.

ΠΗΓΗ: CNN


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ