Εφημερίδα Κοινωνική

Υπόθεση Μπεκατώρου : «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Υπόθεση Μπεκατώρου : «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας
22 Ιανουαρίου 2021

Παρέμβαση στα γραφεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε αργά το βράδυ χθες Πέμπτη ο «Φεμινιστικός Τομέας» του Ρουβίκωνα, όπως αναφέρει η ίδια η αναρχική ομάδα σε ανακοίνωσή της.

Έγραψαν συνθήματα

Τα μέλη της έγραψαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και δημοσιοποίησαν βίντεο από την ενέργειά τους, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας, έγινε με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της.

Ανακοίνωση

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους, την οποία ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «Ζούμε οργουελικές εποχές. Τα θύματα αντιμετωπίζονται με αμφιβολία στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, μετατρέπονται σε θύτες που είχαν σκοπιμότητες και είπαν ψέματα για λίγα λεπτά δημοσιότητας.

«Ειδικά στις περιπτώσεις που οι πραγματικοί θύτες έχουν ισχύ και λεφτά, οι γυναίκες θύματα “εγκληματοποιούνται” και κατηγορούνται γιατί δεν το σταμάτησαν, γιατί δεν το είπαν όταν έπρεπε, και άρα η ευθύνη είναι δική τους. Το καθεστώς της ντροπής και της σιωπής για τα θύματα κάποια στιγμή θα σπάσει».

Κινητοποίηση

Μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας μετέβησαν μέλη της διοίκησης και αστυνομικοί.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ