Εφημερίδα Κοινωνική

Υπηρεσία αποκομιδής κλαδιών από τον Δήμο Σαλαμίνας και μείωση κόστους ποσού των 45.400€

Υπηρεσία αποκομιδής κλαδιών από τον Δήμο Σαλαμίνας και μείωση κόστους ποσού των 45.400€
14 Ιανουαρίου 2021

Από τις αρχές του 2020 η υπηρεσία καθαριότητας και συγκεκριμένα το τμήμα εξώ-οικιακών απορριμμάτων του Δήμου Σαλαμίνας εργάζεται εντατικά στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των κλαδιών και των ογκωδών αποβλήτων προβαίνοντας ήδη στον διαχωρισμό των κλαδιών και την μεταφορά αυτών στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης, όπου θα μετατραπούν σε λίπασμα καλής ποιότητας με στόχο την υιοθέτηση οικολογικής συμπεριφοράς.

Για το 2020 λοιπόν ο Δήμος συνέλεξε 454 τόνους κλαδιών, τα οποία δεν οδηγήθηκαν στην χωματερή.

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, λοιπόν, ο Δήμος Σαλαμίνας εξοικονομεί τέτοια ποσά, λαμβάνοντας υπόψιν ότι για το θάψιμο και των κλαδεμάτων ως ογκώδη απορρίμματα, κάθε δήμος πληρώνει με τον τόνο (100 ευρώ/τόνος).

Συγκεκριμένα το όφελος πέραν του περιβαλλοντικού είναι και άμεσα οικονομικό εξασφαλίζοντας την ελάφρυνση των υποχρεώσεων του Δήμου. Αποτέλεσμα που είναι μόνο η αρχή και μόλις στον πρώτο χρόνο!

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ταυτόχρονη εξοικονόμηση χρήματος στον τομέα της καθαριότητας. Οργανώνουμε την δουλειά μας έτσι ώστε κάνοντας ταμείο στο τέλος του χρόνου να έχουμε τις αντίστοιχες και μάλιστα ευνοϊκότερες οικονομικές επιδόσεις.

Σε όλο αυτό αξίζει, φυσικά, ένα ακόμα μπράβο στους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας, που καθημερινά αγωνίζονται επιτυγχάνοντας εν τέλει το αξιέπαινο αυτό οικονομικό αποτέλεσμα. Εργαζόμαστε σε πολλούς τομείς παράλληλα, για να καταφέρουμε να έχουμε όλα όσα μας αξίζουν ως πολίτες του νησιού», αναφέρει επιστολή από τον δήμο.

11


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ