Εφημερίδα Κοινωνική

Ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται το ΔΙΚΕΠΑΖ

 Breaking News

Ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται το ΔΙΚΕΠΑΖ
25 Ιανουαρίου 2021

Πλέον σύγχρονες υπηρεσίες φροντίδας και νοσηλείας προς τα αδέσποτα ζώα θα μπορεί να παράσχει το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), καθώς η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες με την Περιφέρεια Αττικής, ενισχύει σημαντικά την υλικοτεχνική υποδομή του και θα βελτιώσει τις συνθήκες ανταπόκρισης του σε έκτακτα περιστατικά.

Η σχετική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 76.000€, προβλέπει την προμήθεια ενός σύγχρονου κλιματιζόμενου ασθενοφόρου για τη μεταφορά των τραυματισμένων ζώων, καθώς και ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (γεννήτρια) που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των χειρουργείων και του εξοπλισμού του ΔΙΚΕΠΑΖ, ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού που καταβάλει από το 2003 ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), ώστε να αντιπροσωπεύει σήμερα τον πιο αξιόπιστο δημόσιο φορέα στην νοσηλεία, φροντίδα και διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Το ΔΙΚΕΠΑΖ αποτελεί υπηρεσία και οργανική μονάδα του ΠΕΣΥΔΑΠ, γύρω από τον οποίο «συσπειρώνονται» και οργανώνουν τις δράσεις και τις παρεμβάσεις τους 19 Δήμοι του Λεκανοπεδίου.

Το Κέντρο εκτείνεται σε μία έκταση 6 στρεμμάτων και διαθέτει πλήρη κτηνιατρικό εξοπλισμό, χώρους διαμονής, χώρους εκτόνωσης των ζώων, εγκαταστάσεις διοίκησης, αίθουσα ενημέρωσης του κοινού, ειδικά οχήματα περισυλλογής, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ζώων καθ” όλο το εικοσιτετράωρο, αποτεφρωτικό σύστημα και σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων.

Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το ΔΙΚΕΠΑΖ, στη νοσηλεία των μέχρι τώρα 40.000 αδέσποτων ζώων, έχουν αναγνωριστεί όλα αυτά τα χρόνια τόσο από το κράτος, όσο και από τους φιλοζωικούς φορείς.

Ωστόσο, το έλλειμμα χρηματοδότησης του από δημόσιους πόρους υπολείπεται πάντα των πραγματικών αναγκών του, γι’ αυτό και αυτή η πρώτη προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, πιστώνει και τα δύο μέρη με θετικό πρόσημο.

Αυτό, άλλωστε, τόνισε και στις σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης:

«Για εμάς είναι πολύ σημαντική κατάκτηση, αυτή η πρώτη επισημοποίηση της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Αττικής.

Από την πλευρά μας την επιδιώκαμε χρόνια, και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης την επισημοποιεί με έναν τρόπο τόσο ενισχυτικό, για τις προσπάθειες μας στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλουμε και στην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η συμβολή της οποίας ήταν πολύτιμη από την αρχή έως το τέλος».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ