Εφημερίδα Κοινωνική

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο κτηνοτρόφος που σκότωσε τον σκύλο

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο κτηνοτρόφος που σκότωσε τον σκύλο
20 Ιανουαρίου 2021

Σύμφωνα με το eidisis.gr, ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως τρία μεγαλόσωμα σκυλιά -φύλακες άλλων κοπαδιών της περιοχής – επιτέθηκαν στο δικό του κοπάδι, μαζί με αδέσποτα σκυλιά, και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το μονόκανο όπλο του.

Κατά την προσπάθεια αποτροπής τους ένα εξ’ αυτών επιτέθηκε και στον κτηνοτρόφο, ο οποίος έκανε χρήση της κυνηγετικής του καραμπίνας.

Μάλιστα παρουσίασε και φωτογραφίες που δείχνουν νεκρά κατσίκια από το κοπάδι του. Σε βάρος του βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Κατά του προστίμου έχει ήδη κατατεθεί ένσταση από την πληρεξούσιά δικηγόρο του κτηνοτρόφου, Μελαχροινή Στράντζαλη, η οποία δήλωσε στο eidisis.gr πως: «η ανωτέρω κύρωση προβλέπεται για πλήθος διαφορετικών περιπτώσεων ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν καθίσταται δυνατή με βάση τη διάταξη η εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης. Κατά την επιβολή του προστίμου δεν λαμβάνονται υπόψιν παράγοντες, όπως η τυχόν επίθεση του ζώου, η επικινδυνότητα της συμπεριφοράς του, η ύπαρξη κατάστασης ανάγκης κ.α..

Είναι φανερό για εμάς ότι η διάταξη αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας και οι κυρώσεις που επιβάλλονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι ανάλογες με τη βαρύτητα των πράξεων αλλά και με τον βαθμό ευθύνης, στοιχεία που πρέπει να εξετάζονται ανά περίπτωση».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ