Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιεξουσιαστές «χάκαραν» τα δημοτικά ηχεία στην Λέσβο και έπαιζαν αναρχικά μηνύματα σε όλο το λιμάνι

Αντιεξουσιαστές «χάκαραν» τα δημοτικά ηχεία στην Λέσβο και έπαιζαν αναρχικά μηνύματα σε όλο το λιμάνι
09 Ιανουαρίου 2021

Και ξαφνικά η ηχητική εγκατάσταση στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης που είχε εγκατασταθεί από τη δημοτική αρχή για να εκπέμπει μουσική τις μέρες των γιορτών άρχισε στις 7 περίπου το απόγευμα σήμερα, να εκπέμπει αντί για κάλαντα συνθήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ανάλογη μουσική.

Το ηχογραφημένα μηνύματα που εκπέμπονταν μεταξύ άλλων ανέφεραν: «…Καμία νέα φυλακή…κανένα νέο κέντρο κράτησης, ούτε στη Λέσβο ούτε πουθενά. Μας υποχρεώνουν σε δουλεία, μας φιμώνουν και μας βασανίζουν. Ποτέ δεν είχαμε ειρήνη και η ειρήνη που μας πλασάρουν δεν είναι τίποτα άλλο από υποταγή και εκμηδένισμό της ελεύθερης βούλησης. Μην εμπιστεύεσαι βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και τους συμβούλους τους. Μην σε εκπλήσσουν οι κωλοτούμπες, τα συμφέροντά τους είναι πάνω από την ειλικρίνεια. Τα κέρδη που βγάζουν από το μεταναστευτικό είναι πάνω από την αξιοπρέπεια των ανθρώπων…», αναφέρει το stonisi.gr.

 

Το γεγονός προκάλεσε το ενδιαφέρον όσων περπατούσαν εκείνη την ώρα αλλά και την παρέμβαση της δημοτικής αρχής, της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου και στη συνέχεια της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Στις 8 περίπου το βράδυ η «αλλιώτικη» αυτή «εορταστική εκπομπή» διακόπηκε

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες άγνωστοι γνώστες τόσο της υποδομής όσο και το πού αυτή βρισκόταν, μπήκαν στο χώρο φύλαξης της στο παλιό λιμεναρχείο στην πλατεία Σαπφούς και αντικατέστησαν τον «εορταστικό» προγραμματισμό με άλλον ο οποίος και άρχισε να εκπέμπεται.

Ας σημειωθεί ότι από χθες που τέλειωσαν οι γιορτές, το σύστημα είχε διακόψει την εκπομπή του. Το όλο θέμα διερευνάται από τις αρχές ενώ αναμένεται όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις η ανάληψη ευθύνης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ