Εφημερίδα Κοινωνική

Ανατροπή με την μάσκες – Ποιες πρέπει να μην φοράμε!

 Breaking News

Ανατροπή με την μάσκες – Ποιες πρέπει να μην φοράμε!
23 Ιανουαρίου 2021

Επίσημη σύσταση υπέρ της χρήσης χειρουργικών μασκών και όχι υφασμάτινων έκαναν οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, υποστήριξε ότι οι υφασμάτινες και, κυρίως, οι χειροποίητες μάσκες, παρέχουν μειωμένη προστασία έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού: της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα προβαίνει σε σύσταση σε σχέση με τον τύπο της μάσκας που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες, καθώς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προξενούν ανησυχίες στους ειδικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη Γαλλία οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε δημόσιους χώρους, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ειδική οδηγία για τον τύπο των μασκών που υποχρεούνται να φορούν οι πολίτες. Παράλληλα, στη Γαλλία ισχύει μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18:00, ωστόσο τα κρούσματα δεν παρουσιάζουν την μείωση που θα ήθελαν οι Αρχές. Οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας προτείνουν στους πολίτες να φορούν μόνο τρεις τύπους μασκών κατά του κορωνοϊού σε δημόσιους χώρους:

οι χειρουργικές μάσκες

οι μάσκες ειδικού τύπου «FFP2»

και οι βιομηχανικές μάσκες προσώπου

Γράφημα του AFP για την προστασία που παρέχουν οι μάσκες – Συνιστά κάτω από την υφασμάτινη μάσκα να φοριέται χειρουργική

maskes

 

 

 

 

 

 

 

Βασιλακόπουλος: Όχι στις υφασμάτινες μάσκες

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega, συμβούλευσε τους Έλληνες πολίτες να μην χρησιμοποιούν υφασμάτινες μάσκες προστασίας, αλλά χειρουργικές, διότι, όπως υποστήριξε, έχουν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την προστασία από τον κορωνοϊό.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ