Εφημερίδα Κοινωνική

Αύξηση αστέγων στους δρόμους των πόλεων

Αύξηση αστέγων στους δρόμους των πόλεων
26 Ιανουαρίου 2021

Συχνά πυκνά η εφημερίδα μας αναφέρεται στο θέμα των αστέγων που κατακλύζουν τον Πειραιά και τους όμορους δήμους.

Σε επιτόπιο ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, διαπιστώσαμε ότι είχαμε μεγάλη αύξηση των αστέγων κυρίως στο κέντρο της πόλης του Πειραιά.

Συναντήσαμε άστεγους να κοιμούνται πρωινές και βραδινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως είναι η είσοδος του κινηματογράφου ΣΙΝΕΑΚ (Καραΐσκου 102), καθώς οι κινηματογράφοι εδώ και 11 μήνες δεν λειτουργούν.

Ίδιες εικόνες αντικρίσαμε, στον πρώην κινηματογράφο ΧΑΙ ΛΑΙΦ και πρώην «Κρεμλίνο» στην πλατεία Κοραή, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Α” και Υψηλάντου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, Κολοκοτρώνη, καθώς και σε πολλά άλλα σημεία του Πειραιά.

Ο Δήμος κάνει ότι περνάει από το χέρι του. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση αλλά το «φαινόμενο» δεν περιορίζεται και χρειάζεται πρωτοβουλία από πλευράς Πολιτείας.

Σημειώστε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 150.000 ενώ οι μακροχρόνιοι άνεργοι άνω των 25 μηνών δεν έλαβαν καμία οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση για τους 11 τελευταίους μήνες της πανδημίας παρά μόνο όσοι ήταν άνεργοι μέχρι δύο έτη.

Πιστεύουμε η κυβέρνηση να δει το θέμα και θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ