Εφημερίδα Κοινωνική

Βρούτσης: «Δεν θα μειωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και οι συντάξεις – Βαριά εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ»

Βρούτσης: «Δεν θα μειωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και οι συντάξεις – Βαριά εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ»
02 Δεκεμβρίου 2020

«Αδιάβαστους» χαρακτήρισε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ούτε τα επιδόματα ανεργίας, αλλά ούτε και των μακροχρόνιων ανέργων θα μειωθούν.

Την ίδια στιγμή, αύξηση και όχι μείωση θα δουν ορισμένοι συνταξιούχοι.

«Τα 800 ευρώ του Νοέμβρη ήταν μια εξαίρεση, τα 534 είναι ο κανόνας», σχολίασε αρχικά στο Open ο υπουργός Εργασίας και συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ θα ήθελα να δοθούν όχι 800, αλλά 1.000 και 1.200, αλλά αυτά είναι πάντα σύμφωνα με τις δυνατότητες της οικονομίας μας. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, στηρίζοντας και τις επιχειρήσεις και μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι θετικό. Έχουμε εξαγγείλει από την αρχή πώς προχωράει το πρόγραμμά μας. Είναι πολλά τα χρήματα που πρέπει να δώσουμε τον Δεκέμβριο. Σε λίγο θα πληρώσουμε τις αναστολές των εργαζομένων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, χθες πληρώσαμε τις κλειστές επιχειρήσεις, έχουμε το δώρο των Χριστουγέννων. Η καταβολή των χρημάτων είναι μια συνεχής διαδικασία που δεν έχει σταματήσει από τον Μάρτιο».

Όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί λέγοντας ότι: «σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν το κομμάτι που τους αναλογεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και από τη δική μας πλευρά, στη δυνατότητα που έχουμε να γνωρίζουμε τις αναστολές, θα πληρωθεί το ποσό που μας αντιστοιχεί μέσω Εργάνης. Η ημερομηνία που θα επιδιώξουμε είναι κι αυτή μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Να γίνουν δηλαδή ταυτόχρονα οι καταβολές».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ