Εφημερίδα Κοινωνική

Τεχνικογεωλογική μελέτη για την αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης στην Ύδρα

 Breaking News

Τεχνικογεωλογική μελέτη για την αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης στην Ύδρα
29 Δεκεμβρίου 2020

πεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ύδρας Γ. Κουκουδάκη η σύμβαση βάση της οποίας θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 40.000 ευρώ, η τεχνικογεωλογική μελέτη για την αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης στην Ύδρα και συγκεκριμένα στις θέσεις «Κάβος Μιαούλη» και πλησίον αυτής.

Σκοπός της μελέτης είναι η μόνιμη αντιμετώπιση φαινομένων αποκολλήσεων και καταπτώσεων των βραχωδών υλικών που δομούν τις προαναφερόμενες θέσεις. Ειδικότερα θα ποσοτικοποιηθεί και θα αξιολογηθεί η έκταση του προβλήματος και παράλληλα θα προταθούν τεχνικές λύσεις αντιμετώπισης, περιορισμού και αποκατάστασης των φαινομένων αστοχίας που θέτουν σε κίνδυνο πεζούς και κατοικίες, με στόχο να διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία τους.

Με στόχο να μην υπάρξει ο παραμικρός χρόνος καθυστέρησης θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου Ύδρας για την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης: «Η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους είναι απόλυτη και άμεση προτεραιότητά μας. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ύδρας, τον αγαπητό Γ.Κουκουδάκη, ξεκινάμε την εκπόνηση της μελέτης, προκειμένου άμεσα να προχωρήσουμε, χωρίς χρονοτριβές στις αναγκαίες παρεμβάσεις με στόχο να απομακρύνουμε κάθε πιθανό κίνδυνο, στη συγκεκριμένη περιοχή. Στόχος μας είναι το πανέμορφο νησί της Ύδρας να είναι ένας ασφαλής προορισμός για όλους».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ