Εφημερίδα Κοινωνική

Στο “τραπέζι” το πιο σκληρό lockdown γι αυτές τις περιοχές – Χριστούγεννα χωρίς ρεβεγιόν και click away

Στο “τραπέζι” το πιο σκληρό lockdown γι αυτές τις περιοχές – Χριστούγεννα χωρίς ρεβεγιόν και click away
17 Δεκεμβρίου 2020

Το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του lockdown σε τοπικό επίπεδο εν όψει των γιορτών εξετάζει τώρα η κυβέρνηση, ακολουθώντας πάντοτε τις εισηγήσεις των ειδικών.

Συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Δυτική Αττική, η Κοζάνη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας – της Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένης – εξακολουθούν να βρίσκονται στο μικροσκόπιο και το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς στη χθεσινή τακτική σύσκεψη στο Μαξίμου, καθώς τα έως σήμερα μέτρα δεν έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ως προς τη μείωση των κρουσμάτων. Τουναντίον, σε περιοχές όπως Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα, Λάρισα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Προς την κατεύθυνση αυτή έδειξαν με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρονικό διάστημα ως τις 7 Ιανουαρίου για τη μείωση των κρουσμάτων και γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν συζητάει χαλάρωση των μέτρων, αλλά, ενδεχομένως, τη σκλήρυνσή τους.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ οι τελικές εισηγήσεις των ειδικών θα γίνουν το πρωί.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ