Εφημερίδα Κοινωνική

Πολιτικά και Pick…άντικα

 Breaking News

Πολιτικά και Pick…άντικα
06 Δεκεμβρίου 2020

*ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο φύλλο μας, έχει ξεκινήσει έρευνα και έχει στα χέρια της σημαντικά  στοιχεία γύρω από το θέμα των «συμπληρωματικών συμβάσεων» ενώ θα ακολουθήσει «καυτό» ρεπορτάζ και για τις «κατατμήσεις έργων». Η χρονιά, ρεπορταζιακά τουλάχιστον, θα κλείσει πολύ δυναμικά.
*Δημοτικά έργα σε καιρό πανδημίας -Γιατί η επόμενη ημέρα το «απαιτεί»

Η αυτοδιοίκηση τρέχει και βάζει πλάτη ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις. Μάθαμε λοιπόν ότι ξεκίνησε η ανακατασκευή του
γηπέδου ποδοσφαίρου στον Άγιο Διονύση του Πειραιά. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης σε δήλωση του τόνισε:
“Καθημερινά πραγματοποιούμε ενέργειες ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των αθλητικών δομών μας, δημιουργώντας
χώρους άθλησης στα πρότυπα του εξωτερικού χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και στις παροχές προς αθλητές,
προπονητές αλλά και θεατές. Το γήπεδο του Αγίου Διονυσίου θα είναι ένα πραγματικό στολίδι στον Πειραιά μας».
*Ελλάκτωρ: Επιβεβαιώνει…διαχειριστικό έλεγχο

Επιβεβαιώνει η Ελλάκτωρ ότι επιδόθηκε στην εταιρεία και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αίτημα των Reggeborgh Invest B.V., Άγγελου Χ. Γιόκαρη και Χρήστου Π. Παναγιωτόπουλου, για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, νέας Επιτροπής Ελέγχου και τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου. Η Εταιρεία θα κινηθεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και θα ενημερώσει σχετικά σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.
*Ανισότητες

Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να επιτρέψει στα εξειδικευμένα εποχικά καταστήματα την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών είναι φυσικά ευπρόσδεκτη μιας και αποτελούσε το δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας εμπορικών επιχειρήσεων. Είναι λογική η πρόθεση του να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές ώστε να κάνουν αγορές για τον εορταστικό στολισμό, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στα εποχικά καταστήματα την ύστατη ευκαιρία να διασώσουν τον εορταστικό τζίρο.Την ίδια ώρα όμως, δενγίνεται κατανοητή η παράλληλη δήλωση – προαναγγελία του Υπουργείου να επιτρέψει και στα σουπερμάρκετ να πωλούν ακριβώς τα ίδια είδη, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να το απαγορεύει σε χιλιάδες άλλα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα. Είναι προφανές πως προκύπτουν θέματα άνισης αντιμετώπισης σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
*«Τελεσίγραφο» στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Αυστηρό μήνυμα προς τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.
Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεδιάσκεψη με αφορμή την άνοδο της τιμής ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά μέσω συναλλαγών
στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και συγκεκριμένα στην αγορά εξισορρόπησης. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το ΥΠΕΝ θεωρεί ότι
οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται ορισμένες προβλέψεις των κανονισμών -που πάντως υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες-
για να ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές. Γι’ αυτό και ο υπουργός ζήτησε από όσους το κάνουν να ακούσουν το μήνυμα της κυβέρνησης, διαφορετικά από Δευτέρα το υπουργείο θα αντιδράσει…
*Κανόνες «αστικής πολιτικής»

Και τι δεν έχουμε ακούσει όλες αυτές τις ημέρες! Για το ότι όσες περισσότερες ΜΕΘ τόσο περισσότεροι οι θάνατοι. Για το ότι για τη διασπορά του κορωνοϊού φταίνε οι νέοι που έχουν σεξουαλικές επαφές. Για το ότι αν συγκριθούμε με το Βέλγιο είμαστε πολύ καλύτεροι. Για το ότι η σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ και τα πολυπληθή τμήματα στα σχολεία δεν ευθύνονται για τη μετάδοση του ιού. Για το ότι μπορεί να κλείσουν καταστήματα την επόμενη ημέρα που θα ανοίξουν. Γενικότερα, να ξέρετε ότι μέσα στους κανόνες της αστικής πολιτικής υπάρχει και η δήλωση, πότε ρητά, πότε υπόρρητα πως «εμείς είμαστε τα αφεντικά και σε όποιον αρέσει. Εμείς ψηφιστήκαμε απότον λαό και ως εκ τούτου έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αυτό που θέλουμε!». Στην υγειά μας!

 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ