Εφημερίδα Κοινωνική

Πειρατεία σε πλοίο ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη

 Breaking News

Πειρατεία σε πλοίο ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη
01 Δεκεμβρίου 2020

Ένα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο έπεσε θύμα πειρατικής επίθεσης τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «Agisilaos» της Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με την Dryad Global το δεξαμενόπλοιο, 38.000-dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2006 δέχθηκε επίθεση από ομάδα πειρατών το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, οι οποίοι απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, το οποίο αριθμεί 23 άτομα Ρώσους, Ρουμάνους και Φιλιππινέζους.
Το πλοίο αργότερα κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Lome.

Η Capital Ship Management σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι σημειώθηκε περιστατικό που αφορά στην ασφάλεια του πλοίου «Agisilaos» στις 29 Νοεμβρίου στις 21:12 ανοικτά των ακτών του Lome του Τogo και έχει προχωρήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης και έχει ειδοποιήσει τις αρμόδιες λιμενικές και ναυτιλιακές αρχές. Λόγω της ευαίσθητης φύσης του συμβάντος δεν θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πειρατεία στο Agisilaos είναι το 24ο περιστατικό που καταγράφεται στην περιοχή το έτος 2020 κατά το οποίο έχουν απαχθεί συνολικά από τους πειρατές 122 ναυτικοί.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ