Εφημερίδα Κοινωνική

Πέτσας: 25 εκατ. εμβόλια έως τέλος Ιουνίου για να εμβολιαστούν όλοι

Πέτσας: 25 εκατ. εμβόλια έως τέλος Ιουνίου για να εμβολιαστούν όλοι
29 Δεκεμβρίου 2020

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, μάλιστα, στην Ελλάδα θα έχουν φτάσει 25 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κι έτσι, είπε ο Στέλιος Πέτσας, θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος θέλει.

«Θα έχουμε παραλάβει 429.000 εμβόλια της Pfizer μέχρι το τέλος Ιανουαρίου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Τρίτης (29.12.2020) στον ΣΚΑΪ 100,3. Όπως είπε, θα ακολουθούν οι εγκρίσεις εμβολίων κι από άλλες φαρμακοβιομηχανίες και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.

Ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε ότι με βάση το σχεδιασμό, μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί.

Όποιος κάνει το εμβόλιο, μετά και τη δεύτερη δόση, θα παίρνει πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα είναι και στα αγγλικά. Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας αλλά και κίνηση αλληλεγγύης, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι το σημαντικό είναι τα κίνητρα και όχι το αν θα είναι το εμβόλιο υποχρεωτικό.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ