Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Τρύφων Αλεξιάδης για την «παραχώρηση» του χώρου των πρώην Λατομείων Σχιστού

 Breaking News

Ο Τρύφων Αλεξιάδης για την «παραχώρηση» του χώρου των πρώην Λατομείων Σχιστού
18 Δεκεμβρίου 2020

Στη Βουλή φέρνει -με πρωτοβουλία του βουλευτή της Β” Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη- ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την αξιοποίηση του χώρου των πρώην Λατομείων στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,
«τον «εμπαιγμό της «παραχώρησης» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Δήμο Κορυδαλλού, του χώρου των πρώην Λατομείων στο Σχιστό Κορυδαλλού για 20 χρόνια και της ανατροπής οποιουδήποτε σχεδιασμού είχε δρομολογηθεί για την περιοχή», φέρνουν στη Βουλή με πρωτοβουλία του Τρύφωνα Αλεξιάδη, 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανταπόκριση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την απόδοση του χώρου στους πολίτες του Κορυδαλλού και την αξιοποίηση του, είναι μια κοροϊδία κρυμμένη κάτω από χαμόγελα, υπογραφές και διθυραμβικές ανακοινώσεις.

Με μια απόφαση, που θα μείνει στην ιστορία σαν μνημείο παραχάραξης της έννοιας της «απόδοσης δημόσιου χώρου στους πολίτες», η κυβέρνηση παραχωρεί δήθεν για 20 μόνο χρόνια ένα χώρο για εκμετάλλευση και αξιοποίηση στο Δήμο Κορυδαλλού, στον οποίο πρόκειται να κατασκευάσει Αθλητικό Κέντρο με γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο και κερκίδες, κλειστό γυμναστήριο, άλλα γήπεδα ποδοσφαίρου, ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ κ.λπ. με τις λειτουργικές δαπάνες πάσης φύσεως, το κόστος ανέγερσης, κατασκευής, επισκευής, ανακαίνισης, επέκτασης κ.λπ. οποιουδήποτε έργου να καλύπτεται «αποκλειστικά και μόνο» από τον Δήμο Κορυδαλλού ! Στο χώρο υπάρχουν στο μεταξύ καταπατητές, μπάζα, σκουπίδια, επικίνδυνα υλικά, εκκρεμούν αγωγές τρίτων, προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλύσει ο Δήμος, ο οποίος θα αναλάβει και την φύλαξη και προστασία της έκτασης.

Τα 20 χρόνια της «κατά χρήση» παραχώρησης της έκτασης και η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε χρηματοδότηση δείχνουν το ανεφάρμοστο της όποιας αξιοποίησης καθότι, ούτε Δήμος, ούτε ιδιώτης επενδυτής πρόκειται να δανειστεί η να διαθέσει εκατομμύρια για έργο που σε λίγα χρόνια θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του.
Τα προηγούμενα χρόνια, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχαν αποδοθεί εκτάσεις στους πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, μέσω νομοθετημάτων, χωρίς χρονικές δεσμεύσεις ή άλλα βάρη, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την απόδοση χώρων στους γειτονικούς του Κορυδαλλού Δήμους, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας και Πειραιά. Στο δε χώρο των πρώην Λατομείων στο Σχιστό Κορυδαλλού, μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κορυδαλλού, της Γ.Γ.Α και του ΣΕΓΑΣ είχε αποφασιστεί η κατασκευή Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κλασσικού Αθλητισμού, είχαν καθοριστεί οι φάσεις κατασκευής του έργου, ο δε προϋπολογισμός του (6.450.000 €) είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Οι βουλευτές αναδεικνύουν την επικοινωνιακή και μόνο χροιά της υπογραφείσας συμφωνίας μεταξύ υφυπουργείου Αθλητισμού και Δήμου Κορυδαλλού και με αφορμή πρόσφατη πυρκαγιά και τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα στο χώρο των πρώην Λατομείων στο Σχιστό Κορυδαλλού, ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς
 Υπάρχει σχεδιασμός για αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του χώρου σε σύντομο χρονικό διάστημα, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Κορυδαλλού;
 Προτίθεται η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο, με το ύψος του ποσού που είχε εντάξει η προηγούμενη διοίκηση στον προϋπολογισμό της;
 Υπάρχει σχεδιασμός για την απομάκρυνση των καταπατητών από τον χώρο και ενεργής αστυνόμευσης;
 Υπάρχει σχεδιασμός για τη χρηματοδότηση του Δήμου, ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των υλικών που έχουν εναποτεθεί παράνομα στο χώρο συμπεριλαμβανομένων των μελετών για την επικινδυνότητά τους»;


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ