Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Έλεγχοι και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε εκκλησίες εν όψει των συνεχόμενων εορτών Αγίων του Δεκεμβρίου

 Breaking News

Κορωνοϊός: Έλεγχοι και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε εκκλησίες εν όψει των συνεχόμενων εορτών Αγίων του Δεκεμβρίου
02 Δεκεμβρίου 2020

Σε μία αντι-Covid καμπάνια παρεμπόδισης της επέκτασης του ιού έχει επιδοθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντώντας ιεράρχες της Εκκλησίας εν όψει των συνεχόμενων εορτών πολιούχων αγίων μεγάλων πόλεων και περιοχών.

Μετά το δυσάρεστο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και τα φαινόμενα συγχρωτισμού που προκάλεσαν έκρηξη κρουσμάτων, η Ελληνική Αστυνομία έχει αλλάξει επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο οποίος εφαρμόστηκε πετυχημένα στην Πάτρα με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, αποκλείοντας ιερούς ναούς και μοναστήρια.

Το επόμενο 15νθήμερο έρχονται κατά σειρά οι εορτασμοί της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Σάββα, του Αγίου Νικόλαου, του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Ελευθερίου και οι Αρχές θέλουν να αποκλείσουν ανεύθυνες και επικίνδυνες κινήσεις πολιτών προς εκκλησίες, αλλά και στα σπίτια συγγενών και φίλων που γιορτάζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την επίσκεψή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο, εν όψει του εορτασμού της πολιούχου της πόλης Αγίας Βαρβάρας, στις 4 Δεκεμβρίου. Ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε το δήμαρχο να ζητήσει από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να μπορέσουμε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όπως είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο κ. Μίχος παρέδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μια χειρόγραφη επιστολή του μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελου, στην οποία αναφέρεται πως οι Ιερές.

Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και καλεί τους πιστούς να εορτάσουν στις οικίες τους και να μην προσέρχονται στον ιερό ναό.

Λίγο αργότερα ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και επιβεβαιώθηκε η κοινή κατεύθυνση στον αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας. «Η κοσμική και η πνευματική ηγεσία της πόλης δίνουν το παράδειγμα και την κατεύθυνση της εγκαρτέρησης, της συναίσθησης και της αλληλεγγύης», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους του δήμου και της Εκκλησίας να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και να μη γιορτάσουν τις ημέρες των μεγάλων εορτών που ακολουθούν, παρά μόνο να καλέσουν τον κάθε πιστό να γιορτάσει μέσα στην οικογένειά του με πολύ σεβασμό, με βαθιά κατάνυξη και πολύ πίστη. Σημειώνεται ότι η πόλη του Πειραιά έχει δύο μεγάλους ιερούς ναούς, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου κάθε χρόνο πολυάριθμοι πιστοί τους επισκέπτονται.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξήρε την καλή συνεργασία που ήδη υπάρχει και σημείωσε πως «θα κινηθούμε σε δύο άξονες, στον δημόσιο λόγο μας, που είναι κάθετος και ξεκάθαρος ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα και φυσικά τα μέτρα που θα λάβουν η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία. Είναι μια μεγάλη μάχη, τη δίνουμε 8-9 μήνες, η κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία μας, όλοι».

6

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε δήλωσή του ανέφερε: «Ενας αδιόρατος μικροοργανισμός, ασυνείδητος, έχει εξαναγκάσει όλον τον πλανήτη σε επίγνωση της ανθρώπινης ατέλειας και μικρότητος. Ωστόσο, εμείς εδώ στον Πειραιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έχουμε την έμπνευση, τη δύναμη την ευψυχία να αντισταθούμε. Αντιστεκόμαστε τηρώντας τους υγειονομικούς όρους που προβλέπει η αρμόδια επιστημονική ομάδα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ