Εφημερίδα Κοινωνική

Οι «Μάγοι με τα δώρα»… στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

 Breaking News

Οι «Μάγοι με τα δώρα»… στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης
18 Δεκεμβρίου 2020

Σύμπραξη με σκοπό την ….Αγάπη δημιούργησαν ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και ο Σύλλογος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα και βασικές ανάγκες των 45 παιδιών που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Ειδικότερα, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη προσφέρει παιχνίδια ψυχαγωγίας και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, ενώ με έκκληση που απηύθυνε, κινητοποίησε τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, ο οποίος και θα καλύψει με 140 κιλά νωπό κρέας, τις ανάγκες διατροφής των παιδιών για ένα μήνα.

Ο Σύλλογος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» μέσω της δραστηριοποίησης των εθελοντών και φίλων του, συγκέντρωσε χρήματα και θα καλύψει ανάγκες ένδυσης και υπόδησης για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

sos varis 181220 2

Η παράδοση δώρων και ειδών έγινε την Πέμπτη στις 17 Δεκεμβρίου από την Αντιδήμαρχο Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας Δέσποινα Σωτηροπούλου και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Ερωτόκριτο Κυμιωνή. Μαζί τους ήταν η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Μανίκας και η Αntonella που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα παιδιά. Τους «Μάγους της Αγάπης» υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης Μενέλαος Τσαούσης.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Δεν θα σταματήσουμε να γινόμαστε αρωγοί σε ιδρύματα που μας χρειάζονται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χρέος να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να πολλαπλασιάζει τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών. Πρωτοβουλίες όπως αυτή του Ερωτόκριτου Κυμιωνή και του Συλλόγου «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, υπάρχουν άνθρωποι που συσπειρώνονται και κάνουν το όραμα πράξη, μεγαλώνοντας την αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Ερωτόκριτος Κυμιωνής, δήλωσε:
«Σκοπός του Συλλόγου ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και της εξαιρετικής συνεργασίας που δημιουργήσαμε με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, είναι, το 2020, αυτό που πολλαπλασιάζεται και «κολλάει» περισσότερο να είναι η Αγάπη! Μέσα από την ομπρέλα δράσεων «ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ!» του Συλλόγου μας, επιδιώκουμε και συμβάλλουμε στη δημιουργία περισσότερων εν-τυπώσεων αλληλεγγύης, υποστήριξης, ελπίδας. Έτσι σήμερα, στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, ερχόμαστε με την πρόθεση να αθροίσουμε στο σημαντικό επί σειρά ετών έργο του οργανισμού και να μεγαλώσουμε στις παιδικές ψυχές, το αποτύπωμα της εμπιστοσύνης και της Αγάπης στο συνάνθρωπο».

sos varis 181220 3

Ο Διευθυντής του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟ SOS ΒΑΡΗΣ κ. Μενέλαος Τσαούσης υπογραμμίζει:
«Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας υποδεχτήκαμε στο Χωριό μας με πολλή χαρά τους «Μάγους της Αγάπης», αυτή την εξαιρετική σύμπραξη του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και του Συλλόγου «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Μια σύμπραξη που αποδεικνύει ότι όταν ενώνονται δυνάμεις ευαισθησίας, αλληλεγγύης και αγάπης, τότε το αποτέλεσμα γεμίζει με χαμόγελα τα πρόσωπα των παιδιών και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας. Ευχαριστούμε πολύ για την οργάνωση και υλοποίηση της σημερινής δράσης, την Αντιδήμαρχο Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας Δέσποινα Σωτηροπούλου και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Ερωτόκριτο Κυμιωνή.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκκληση του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη ανταποκρίθηκαν οι εξής εταιρείες: Α- Mask με υφασμάτινες μάσκες για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS,το Smile Kiosk Κεντικελένης που δώρισε 30 κούτες με είδη μακράς διάρκειας και το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Ζήκας με τα μελομακάρονά του.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ