Εφημερίδα Κοινωνική

Γ.Πλακιωτάκης: «25 ημέρες ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο»

 Breaking News

Γ.Πλακιωτάκης: «25 ημέρες ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο»
29 Δεκεμβρίου 2020

«Ο χρόνος που έχεις στη μοναξιά μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας επιτρέπει να σκεφτείς τα πάντα. Να χαρείς, να λυπηθείς, να μετανιώσεις, να επανεξετάσεις, να φοβηθείς, να ελπίσεις. Ναι, κάνεις απολογισμό για πολλά απ’ όσα έκανες. Το σημαντικό είναι, όμως, να έχεις πίστη και θέληση για ζωή. Να σκέφτεσαι περισσότερο όσα θέλεις να κάνεις και λιγότερο όσα έκανες. Να σκέφτεσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα, με τα οποία θέλεις να μοιραστείς αυτά που έρχονται. Αυτό σου δίνει δύναμη. Αυτό σε βοηθά να νικήσεις και την ανησυχία της ασθένειας και τον ίδιο τον ιό».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ, μίλησε για την εμπειρία του «25 ημέρες ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «Τα Νέα» που τον φιλοξένησαν στην έκδοση της Δευτέρας, σε μια πιο ανθρώπινη συνέντευξη. Μίλησε στον Γιώργο Π. Μαλούχο για τις σκέψεις του στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», όπου νοσηλεύτηκε επί σχεδόν τέσσερις εβδομάδες έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Τα συναισθήματά μου ήταν αντιφατικά και έντονα. Ανησυχία, αφού πρόκειται για έναν αόρατο, φονικό εχθρό, που δεν γνωρίζεις πώς μπορεί να εξελιχθεί. Πείσμα, για να καταφέρεις να τον νικήσεις. Μοναξιά, αφού δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις. Δύναμη, από τα μηνύματα της οικογένειας, των αγαπημένων προσώπων, των φίλων, αφού είχα τη δυνατότητα να τα λαμβάνω. Θαυμασμός, για την προσπάθεια ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για κάθε μία και κάθε έναν ασθενή», διηγήθηκε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος απάντησε και στην ερώτηση για το αν ένιωσε ότι θα έπρεπε να προετοιμάσει τον εαυτό του, και τους δικούς του ανθρώπους, για το ενδεχόμενο του τέλους.

«Νομίζω ότι πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας, ότι μπορεί να ζήσει διαφορετικά. Εχοντας την αίσθηση της θνητότητας, να βιώσουμε και να χαρούμε τα συναισθήματά μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα», είπε. Ο ίδιος έδωσε και το τι σου αφήνει μια τέτοια περιπέτεια. «Δεν αισθάνομαι ότι άλλαξαν οι αντιλήψεις και τα πιστεύω μου για τη ζωή. Αλλαξε όμως η ένταση κάποιων από αυτά και αναθεωρήθηκαν κάποιες από τις προτεραιότητές μου».

Πηγή: Protagon.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ