Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Με… Δόξα από το 1922!»

ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Με… Δόξα από το 1922!»
17 Δεκεμβρίου 2020

Για την ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ αρκεί να πούμε ότι ιδρύθηκε το 1922 και έχει αριθμό Μητρώου ΕΠΟ Νο 36 για να δείξουμε πόσο ιστορική ομάδα είναι!

Συγκεκριμένα ιδρύθηκε το 1922 με την ονομασία «Φαληρική Ένωση ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και το 1947 έλαβε την σημερινή της ονομασία ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ. Τη σεζόν 1964-1965 αγωνίστηκε στην Β” εθνική κατηγορία, ενώ τις σεζόν 1986, 1987, 1991 και 1992 πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Δ” εθνικής κατηγορίας.

Το 1979 κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΠ, ενώ από τα σπλάχνα της έχουν βγει μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Γιώργος Δαρίβας, ο Στέλιος Βογιατζής, ο Μιχάλης Βουτσαράς, ο Μίλτος Βρεκούσης και ο Μανώλης Φοράκης…

Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι ο μόνος Πρόεδρος ομάδας του Πειραιά που είναι… ενεργός ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ομάδας! Ενώ Αντιπρόεδρος φέτος έχει αναλάβει ο Μιχάλης Τζίτζηρας (Τζίτζης), ένας παράγοντας με σπουδαίο όνομα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αθήνας…

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Μαυρόπουλος, ένας νεαρός και πολύ εξελίξιμος προπονητής με πολύ μέλλον μπροστά του, ενώ στο ρόστερ του συλλόγου ήρθαν φέτος πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές και στην ουσία δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα!

Μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος η ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ βρισκόταν στην 16η θέση του Α” ομίλου της Α” Πειραιά χωρίς βαθμολογική συγκομιδή και ισόβαθμη με τον Αστέρα Κερατσινίου. Πάντως, όποιος έχει παρακολουθήσει τους αγώνες του συλλόγου είδε ότι η ΔΟΞΑ πάλεψε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια και έχασε πάρα πολύ δύσκολα! Σίγουρα την αδικεί η βαθμολογική της θέση, και έχει «προδωθεί» ξεκάθαρα από την απειρία των νεαρών ποδοσφαιριστών της…

 

Τα αποτελέσματα μέχρι και την 6η αγωνιστική ήταν τα εξής:

1η αγ: ΔΟΞΑ – Δίας Κορυδαλλού 0-2

2η αγ: Ερμής Κορυδαλλού – ΔΟΞΑ 3-2

3η αγ: ΔΟΞΑ – Παντζιτζιφιακός 0-3

4η αγ: Ατρόμητος Κερ. – ΔΟΞΑ 2-1

5η αγ: ΔΟΞΑ – Αμπελακιακός 0-1

6η αγ: Φαληρικός – ΔΟΞΑ 3-1

 

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών του συλλόγου που έχουν αγωνιστεί φέτος στην ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι οι:

Απόστολος Μισκεδάκης (2001), Γιάννης Παπαϊωάννου (1980), Νίκος Λογοθέτης (1991), Αντρέας Ζάκο (1998), Αργύρης Αποστόλου (1998), Ρομέο Σούλα (2000), Θανάσης Αγγελακόπουλος (1998), Τσέκας, Χαραλαμπίδης, Αχείμαστος, Παρίσης, Καλαϊτζίδης, Κοντός, Τσαμπαρλής κ.ά.

Όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου ευελπιστούν ότι η ΔΟΞΑ θα ξαναβρεί τα επόμενα χρόνια την παλιά της αίγλη! Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, το έμψυχο δυναμικό, οι υποδομές, και πάνω από όλα η θέληση να συνεχίσουν την προσπάθεια που έχει αρχίσει δυναμικά από φέτος και σύντομα θα φέρει αποτελέσματα.

doksa peiraia koinoniki


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ