Εφημερίδα Κοινωνική

Αυξήθηκαν κατά 1.100 τα δρομολόγια και προστέθηκαν 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ

 Breaking News

Αυξήθηκαν κατά 1.100 τα δρομολόγια και προστέθηκαν 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ
08 Δεκεμβρίου 2020

Στην προετοιμασία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τη σταδιακή άρση του lockdown, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι σε σχέση με το πρώτο lockdown, το οποίο ήταν πολύ πιο αυστηρό, υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα και τόνισε ότι: «Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προετοιμαζόμαστε για τη σταδιακή άρση των μέτρων και προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα δρομολόγια, τόσο στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως το Μετρό, όσο και στα λεωφορεία». Ανέφερε ότι το τελευταίο τρίμηνο έχουν αυξηθεί περίπου κατά 1.100 ημερησίως τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες και έχουν προστεθεί πάνω από 200 λεωφορεία. «Κάνουμε δηλαδή μία καθημερινή διαχείριση κρίσης, γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε ειδικά στις γιορτινές μέρες είναι αναμενόμενο να αυξηθεί η κίνηση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν είναι ρόδινη, παρότι αυτούς τους μήνες έχουν γίνει περισσότερα πράγματα από ό,τι είχαν γίνει την τελευταία δεκαετία. Εξήγησε ειδικότερα ότι είχε να αγοραστεί λεωφορείο εδώ και 11 χρόνια και έχει γίνει ανανέωση του στόλου 30%. Είχε να γίνει πρόσληψη στα λεωφορεία και στο Μετρό εδώ και 11 χρόνια και τώρα γίνονται πάνω από 600 προσλήψεις στο Δημόσιο και με τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ δημιουργούνται και άλλες 550 θέσεις εργασίας.

«Κάνουμε λοιπόν προσλήψεις. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατάξουμε το στόλο. Καταλαβαίνω απολύτως ότι η κατάσταση δεν είναι ιδανική. Δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε» τόνισε και πρόσθεσε ότι ακούει την κριτική ότι αυτά που δεν είχαν γίνει σε 10 χρόνια καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας, αλλά επισήμανε ότι με δεδομένες τις διαδικασίες της ΕΕ και του ελληνικού Δημοσίου, η αγορά λεωφορείων με εκμίσθωση και οι προσλήψεις έγιναν πραγματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά από την ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και αυτό καθώς «ήταν ένας λάθος διαγωνισμός, που έγινε ‘στο γόνατο’ δύο μήνες πριν φύγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να μας πει απλά ότι υπάρχει ένας διαγωνισμός».

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ καταρχάς αύξησε τα οχήματα που βγαίνουν στο δρόμο, αυξάνοντας τα χρήματα που ξοδεύονται για ανταλλακτικά και συνεργάστηκε με τον ιδιωτικό τομέα, εκμισθώνοντας λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αναθέτοντας συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ.

Ανέφερε ότι σήμερα κυκλοφορούν 200 σύγχρονα λεωφορεία ΚΤΕΛ στις περιφερειακές γραμμές του λεκανοπεδίου της Αττικής και επισήμανε ότι ο μεγάλος διαγωνισμός είναι έτοιμος και ήδη γίνονται τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, ώστε να προχωρήσει η ανανέωση του στόλου, που έχει αργήσει πάνω από μία δεκαετία


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ