Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτό είναι το «θαύμα» που έγινε πριν την εκπνοή του 2020

 Breaking News

Αυτό είναι το «θαύμα» που έγινε πριν την εκπνοή του 2020
31 Δεκεμβρίου 2020

Λίγο πριν την εκπνοή του 2020, η τρίχρονη Βιολέτα κατάφερε να βγει νικήτρια από την ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Το τριών ετών νήπιο, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

σε ημιθανή κατάσταση με σοβαρότατο άσθμα και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά από αγώνα που έδωσαν

εν αρχή η αναισθησιολόγος του Καραμανδανείου Μαρία Τρίγκα και ακολούθως οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ

και φυσικά οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων.

Εφαρμόστηκε μάλιστα η πρωτοποριακή μέθοδος μείγματος ηλίου, όπως αναφέρει το thebest.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε στο thebest πως σκόρπισε συγκίνηση στην ιατρική κοινότητα της περιοχής. «Το βαρύ άσθμα, είναι ίσως η πιο δύσκολη διασωλήνωση που μπορεί να γίνει»,

τονίζει αρχικά και προσθέτει: «είναι πολύ σημαντικό που έτυχε να είναι εκεί μια έμπειρη γιατρός γιατί είναι πολύ δύσκολη κατάσταση η διασωλήνωση, δεν είναι καθόλου απλό πράγμα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Τρίγκα για αυτό όπως και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που έκαναν τη διακομιδή σε αυτές τις τόσο κρίσιμές συνθήκες.

Η ίδια η κ. Τρίγκα συνόδεψε μάλιστα τη μικρή μέχρι τη ΜΕΘ όπου έχουμε τη μεγάλη τύχη να διαθέτουμε τη μονάδα χορήγησης ηλίου. Είμαστε η μοναδική ΜΕΘ που διαθέτει αυτό το σταθμό ηλίου.

Ξέρετε όταν ένας ασθενής έχει πολύ σοβαρό άσθμα όπως εν προκειμένω η τρίχρονη, απειλείται άμεσα η ζωή του. Κλείνουν οι βρόγχοι και δεν μπορεί να μπει αέρας. Αυτό το μίγμα διεισδύει στους στενωμένους βρόγχους και εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για να κρατηθεί ο ασθενής στη ζωή.

Έτσι έγινε και με τη μικρή μας η οποία ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και την κρατήσαμε στη ζωή».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ