Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτοί είναι οι δεκαεννέα της συμμορίας που γέμισαν την Αθήνα με ναρκωτικά με ορμητήριο τη Γκράβα

Αυτοί είναι οι δεκαεννέα της συμμορίας που γέμισαν την Αθήνα με ναρκωτικά με ορμητήριο τη Γκράβα
14 Δεκεμβρίου 2020

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των 19 κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που χρησιμοποιώντας ως βάση το Άλσος Φιλαδέλφειας και σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσαν ναρκωτικά στις περιοχές αυτές και στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε την 27-11-2020 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση της συμμετοχής των ανωτέρω και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, στην αξιοποίηση πληροφοριών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ασύλληπτων και αταυτοποίητων μελών της οργάνωσης και στην ανακάλυψη μισθωμένων χώρων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγΚεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 7-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα

Σε «φωλιά» διανομής ναρκωτικών είχε μετατρέψει το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Αστυνομία.

Μία πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών από νεαρό που ζει στην κωμόπολη του Λυγουριού στην Αργολίδα οδήγησε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην εξάρθρωση του κυκλώματος, με αρκετούς από τους συμμετέχοντες να έχουν ήδη πάρει την άγουσα για τη φυλακή.

Το κύκλωμα, που βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. από τον Οκτώβριο του 2019, χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες για τις συναλλαγές του. Με ένα «φούτερ» ή μία «σερβιέτα» μπορούσε κάποιος να πάρει κάνναβη, μία «βερμούδα» αντιστοιχούσε σε μισό κιλό κάνναβη, ενώ ένα «ψωμί» αντιστοιχούσε σε ποσότητα ενός κιλού της ίδιας ουσίας. Ζητώντας μία «κυρία» έπαιρνε κάποιος κοκαΐνη και με μία «μαντάμ» αποκτούσε ναρκωτικά δισκία MDMA.

Αρχηγός του κυκλώματος εμφανίζεται ένας 23χρονος με το παρωνύμιο «Μάρκος», ο οποίος εμφανίζεται να διέθετε 17 τηλεφωνικές συνδέσεις και να χρησιμοποιούσε, κυρίως, εφαρμογή ανταλλαγής διαδικτυακών μηνυμάτων από τη Ρωσία για την ασφάλεια των συνομιλιών του. Ο 23χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνήθηκε τον αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, υποστηρίζοντας ότι είναι τοξικοεξαρτημένος και είτε χρησιμοποιούσε τα ναρκωτικά για προσωπική χρήση είτε μεταπωλούσε για να εξασφαλίζει χρήματα για την άρρωστη μητέρα του.

Κατά την απολογία του, την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, περιέγραψε τα παιδικά του χρόνια και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ερχόμενος στην Ελλάδα με την οικογένειά του. «Το γεγονός ότι ήρθα στην Ελλάδα στην ηλικία του Δημοτικού Σχολείου χωρίς να γνωρίζω ελληνικά επέδρασε ουσιωδώς στο να έχω προβλήματα μάθησης και όχι και τόσο ικανοποιητική πρόοδο. Το έτος 2015, πιεζόμενος από οικογενειακά οικονομικά προβλήματα, ξεκίνησα να δουλεύω αρχικά σε οικοδομές και εν συνεχεία με σταθερή μισθολογική σχέση από το 2016 ως χειριστής ηλεκτροκίνητου παλετοφόρου μηχανήματος. Στα τέλη του 2017 έχασα -λόγω περικοπών δυναμικού- την εργασία μου και το γεγονός αυτό μαζί με τα προβλήματα υγείας που ξεκίνησε να εμφανίζει η μητέρα μου με οδήγησαν στην εμπλοκή μου στο περιβάλλον των ναρκωτικών», είπε στον ανακριτή.

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ