Εφημερίδα Κοινωνική

Πολυτεχνείο: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές που δεν θα τηρήσουν την απαγόρευση

 Breaking News

Πολυτεχνείο: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές που δεν θα τηρήσουν την απαγόρευση
16 Νοεμβρίου 2020

Μετά και τη χθεσινή (15/11), κοινή υπογραφή των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 του κειμένου, που ζητάει την απόσυρση της απόφασης για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και κάνει λόγο για «αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης», να απαγορεύσει τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου, η αστυνομία είναι αναγκασμένη, εκ των πραγμάτων, να αναμορφώσει τα μέτρα της ενόψει της αυριανής ημέρας…

Και ο λόγος, φυσικά, είναι ότι οι αστυνομικοί είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές, που ενδεχομένως δεν θα τηρήσουν την απαγόρευση και θα θελήσουν να τιμήσουν την εξέγερση κατά της χούντας.

Άλλωστε, ήδη, από πριν ακόμη την υπογραφή του κειμένου, κόμματα της Αριστεράς, όπως το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, έχουν δηλώσει πως θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη πορεία για το Πολυτεχνείο, τηρώντας, όμως, όλα τα μέτρα αυτοπροστασία, οπότε οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. καλούνται να βρουν μια λύση…

Σύμφωνα με το newsit.gr, λοιπόν, αύριο, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στον δρόμο θα βρίσκονται ακόμα και ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, υποστράτηγοι, ώστε με την εμπειρία τους, αλλά και το κύρος του βαθμού τους, να έρθουν σε συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές, προκειμένου να βρουν μια συναινετική λύση στο πρόβλημα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα.

Θυμίζουμε, προβλέπεται τσουχτερό πρόστιμο για τους διοργανωτές πορειών (5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα) και βέβαια, το… γνωστό 300άρι για τους συμμετέχοντες.

Στο ερώτημα, δε, πώς θα γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων χωρίς να «ανοίξει μύτη» και κυρίως, ποιοι θα καθίσουν να τους κόψουν πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων, πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είπε στο ίδιο Μέσο «σκοπός μας είναι να μη γίνουν επεισόδια και παράλληλα να τηρηθεί η απαγόρευση της πορείας και των συγκεντρώσεων, σύμφωνα με τη διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Οι εντολές που έχουν οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στο δρόμο είναι συγκεκριμένες. Να είναι συναινετικοί και να προσπαθήσουν με διάλογο να λύσουν όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα τηρηθεί ο νόμος και οι αποφάσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις εντολές που έχουμε».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ