Εφημερίδα Κοινωνική

Ποιοι θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

 Breaking News

Ποιοι θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
12 Νοεμβρίου 2020

Στις επαγγελματικές ομάδες, που δεν στηρίχθηκαν επαρκώς στο πρώτο και δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα στοχεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, αυτή η ενίσχυση στοχεύει στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς, που δεν στηρίχθηκαν επαρκώς, παρά τα αλλεπάλληλα μέτρα στήριξης που έχουν ενεργοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο ως τώρα. Η κάλυψη του Δώρου Χριστουγέννων επί του ονομαστικού μισθού και όχι επί της έκτακτης αποζημίωσης των 534 ευρώ, είναι μια από τις σκέψεις που υπάρχουν για τη στήριξη των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας στο διάστημα αυτό.

Όσον αφορά στους συνταξιούχους δεν αναμένεται κάτι, καθώς αφενός δεν υπέστησαν εισοδηματικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας, αφετέρου, πέρα από τα αναδρομικά των 1,4 δισ. ευρώ, έχει δρομολογηθεί ήδη η καταβολή αναδρομικών 14 μηνών, 350.000.000 ευρώ, σε 190.000 δικαιούχους με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης , για όσους είχαν πάνω από 30 χρόνια δουλειάς και συνταξιοδοτήθηκαν από τον Μάιο του 2016 και μετά.

Το πλαίσιο για τη νέα οικονομική ενίσχυση θα «κλειδώσει» μέσα στις επόμενες ημέρες και θα συμπεριληφθεί στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατίθεται στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή.

Όσον αφορά στην αναστολή των πλειστηριασμών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάει πέρα από τις 31 Δεκεμβρίου, με ειδική διάταξη που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ