Εφημερίδα Κοινωνική

Παντελής Καμάς: Το ΟΧΙ σε εργοστάσιο απορριμμάτων στο Σχιστό, το λέει η πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας

 Breaking News

Παντελής Καμάς: Το ΟΧΙ σε εργοστάσιο απορριμμάτων στο Σχιστό, το λέει η πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας
23 Νοεμβρίου 2020

Μετά το αναλυτικό ρεπορτάζ της Κοινωνικής για την διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική (Διαβάστε το άρθρο εδώ) ο επικεφαλής της παράταξης Κερατσίνι Δραπετσώνα Αλλάζουμε μας απέστειλε επιστολή-άποψη με τις θέσεις του.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ , ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΠΟΛΗ του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

Το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα , η Ελευσίνα , ο Ασπρόπυργος, η Φυλή, είναι η χώροι εγκατάστασης κάθε είδους οχληρής δραστηριότητας στο Λεκανοπέδιο και εναπόθεσης κάθε είδους αποβλήτων.

Σε αυτό, δεν είναι άμοιρες ευθυνών και οι διαχρονικές Δημοτικές Αρχές των περιοχών, μηδέ της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Βρεττάκου εξαιρουμένης.

Το 2016, στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, προβλεπόταν η λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας Απορριμμάτων, στο Σχιστό. Με ή χωρίς αστερίσκους, ο κύριος Βρεττάκος το αποδέχθηκε.

Το Σεπτέμβριο του 2019, η Περιφερειακή Αρχή του κυρίου Πατούλη, παρουσίασε το δικό της επικαιροποιημένο σχέδιο. Στη σχετική φιέστα συμμετείχε και η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου. Το Φεβρουάριο του 2020, και μετά από τέσσερις μήνες απραξίας( ; ) ήρθε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και η πρόταση του κυρίου Βρεττάκου ήταν : « όχι σε μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων 180000 τόνων και όχι στη κατασκευή και λειτουργία με ΣΔΙΤ». Δηλαδή ο κύριος Βρεττάκος πρόβαλλε αντιρρήσεις περί του τονάζ, και μία ακόμα αντίθεση για το Δημόσιο ή όχι χαρακτήρα, της επένδυσης, λες και η επιβάρυνση των περιοχών μας, επηρεάζεται από το αν η μονάδα θα είναι Δημόσιου ή Ιδιωτικού Χαρακτήρα.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση, μετά από κάθετη αντίδραση της δικής μας παράταξης, οδηγήθηκε στο να υιοθετήσει, το κάθετο όχι.

Εν συνεχεία και το Μάρτιο του 2019, σε σύσκεψη των Περιφερειακών Συμβούλων Αττικής, παρουσία της κυρίας Αντωνάκου και των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, είπε ότι ο ίδιος δεν άλλαξε θέση. Δηλαδή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων μικρότερου τονάζ, θα την αποδεχόταν κοντολογίς.

Όλους αυτούς του μήνες, και ενώ υπάρχει απόφαση για δημιουργία επιτροπής αγώνα για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, κωλυσιεργεί στην συγκρότησή της, ενώ, επί της ουσίας δεν έχει καμία πρωτοβουλία, ενημέρωσης των πολιτών.

Θέλω να σημειώσω εμφατικά, ότι ο κύριος Πατούλης με συνεχόμενα Δελτία Τύπου, διακηρύσσει την συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους Δήμους για την προώθηση του σχεδιασμού του.

Όλα τα παραπάνω, με οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Είναι συμπέρασμα που , μπορεί να είναι Δίκαιο ή άδικο, ορθό ή εσφαλμένο, ότι ο κύριος Βρεττάκος έχει συμβιβαστεί με την ύπαρξη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Εκτιμώ και πιστεύω, και εύχομαι ειλικρινά να έχω άδικο, ότι η όποια συζήτηση όρων αποδοχής της ύπαρξης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, δεν έχει καμία σχέση , με την Μονάδα αυτή καθ’ εαυτή.

Το Σίγουρο πάντως είναι ΕΝΑ. Το ΟΧΙ, το λέει η πόλη. Ο κύριος Βρεττάκος, όταν έπρεπε να πει ΟΧΙ, είπε ΝΑΙ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ