Εφημερίδα Κοινωνική

NIKAIA: Από το Ρέντη μέχρι τη Νεάπολη, 17 χιλιόμετρα δρόμων μόνο για ποδήλατα και πεζούς -ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

 Breaking News

NIKAIA: Από το Ρέντη μέχρι τη Νεάπολη, 17 χιλιόμετρα δρόμων μόνο για ποδήλατα και πεζούς -ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
02 Νοεμβρίου 2020

«Το μέλλον στη μετακίνηση δεν είναι το σημερινό συμβατικό αυτοκίνητο. Είναι τα εναλλακτικά – οικονομικά – οικολογικά μέσα, όπως τα ποδήλατα και τα άλλα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, που θα κυκλοφορούν με άνεση και ασφάλεια.

Προετοιμάζουμε την πόλη μας για αυτό το μέλλον, από σήμερα!».

Τα παραπάνω δηλώνει ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σχετικά με τις δράσεις που προγραμματίζονται στην περιοχή.

«Μελετάμε και σχεδιάζουμε ένα δίκτυο 17 χιλιομέτρων με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους από την οδό Πειραιώς στο Ρέντη, μέχρι το πρώην κοιμητήριο της Νεάπολης στη Νίκαια, που θα διατρέχει ολόκληρη την πόλη και θα περνά από τα πιο επίκαιρα σημεία της.

Με 2 σημεία εκκίνησης από την οδό Βαρίκα και τη Φαλήρου στο Ρέντη, θα συνδέει την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο, τον Προαστιακό, θα διακλαδώνεται για να περάσει από το αθλητικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», το χώρο ψυχαγωγίας στο Village Park, το «Μάνος Λοΐζος» και τον «Πλάτωνα», το Κρατικό Νοσοκομείο, θα περνά από την Μπελογιάννη για να φτάσει από το Δημαρχείο μέχρι το Σταθμό του ΜΕΤΡΟ και το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, τη Μάντρα, το Μουσείο και το Κηποθέατρο, αλλά και από την Π. Ράλλη, το Περιβολάκι, μέχρι τη Χαλκηδόνα, το Κατράκειο και μέσα από το άλσος του Άγιου Φίλιππου, θα καταλήγει στο μεγάλο χώρο πρασίνου και αναψυχής που θα δημιουργηθεί στο πρώην κοιμητήριο της Νεάπολης.

Ολόκληρο το δίκτυο, θα είναι ανεξάρτητο από τη διέλευση των οχημάτων, άρα απόλυτα ασφαλές, θα ξεχωρίζει την όδευση των πεζών και των ποδηλάτων, ενώ το πλάτος του θα κυμαίνεται από 3,75 μέχρι 4,5 μέτρα. Η μελέτη προβλέπει  ειδικό οδόστρωμα, φυτεύσεις πρασίνου και νέο χαμηλό και ψηλό φωτισμό Led.

Το τεράστιο αυτό εγχείρημα, αλλάζει ριζικά όσα μέχρι τώρα ξέρουμε για τις διαδρομές και τη μετακίνηση στην πόλη μας. Την εκσυγχρονίζει, την κάνει πιο φιλική για τους κατοίκους και πιο φιλόξενη για τους επισκέπτες της.

Το έργο θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια και από τις επαφές που κάνουμε με το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουμε τη δέσμευση ότι θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Την περασμένη Πέμπτη παρουσίασα τα σχέδια της μελέτης στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και θα συνεχίσουμε με τους Φορείς της πόλης».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ