Εφημερίδα Κοινωνική

Ν.Μανωλάκος: Πότε θα γίνει η αποπεράτωση των εργασιών του μετρό;

 Breaking News

Ν.Μανωλάκος: Πότε θα γίνει η αποπεράτωση των εργασιών του μετρό;
12 Νοεμβρίου 2020

Ο Βουλευτής Α” Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου Ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την «καθυστέρηση των έργων του μετρό, στον Πειραιά».

Στην Ερώτηση που απευθύνεται τόσο στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής επισημαίνει τον κίνδυνο εξαφάνισης των εμπορικών καταστημάτων πέριξ των υπό κατασκευή σταθμών του μετρό στον Πειραιά και ζητά την στήριξη τους με εύλογη αποζημίωση και φορολογικές ελαφρύνσεις, εκτιμώντας ότι είναι και δίκαιο και ηθικό από πλευράς πολιτείας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Κύριε Υπουργέ,

Το 2012, υπεγράφη μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η σύμβαση επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017.
Οι εργασίες κατασκευής στους σταθμούς Μανιάτικα, Λιμάνι και Δημοτικό Θέατρο, έφεραν περιορισμούς στη χρήση των χώρων, αλλαγές στην εμφάνιση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες, στο σύνολό τους, συνετέλεσαν στη υπολειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, μεγάλος αριθμός των οποίων, με την εμφάνιση και της πανδημίας, ανέστειλαν την λειτουργία τους. Τα εναπομείναντα καταστήματα δίνουν καθημερινό αγώνα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες.
Δυστυχώς, τόσο ο κορωνοϊός όσο και οι νέες καθυστερήσεις των έργων του Μετρό, δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία. Ο χρόνος αποπεράτωσης των σταθμών έχει μετατεθεί από το 2017 στο 2022, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ παράδοσης έργου και οι παρακείμενες, των υπό κατασκευή σταθμών, επιχειρήσεις οδηγούνται, με μαθηματική ακρίβεια, σε εξαφάνιση, εάν η πολιτεία δεν παρέμβει για την στήριξη τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
• Πότε θα γίνει η αποπεράτωση των εργασιών;
• Σκέφτεστε τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων πέριξ των υπό κατασκευή σταθμών του μετρό στον Πειραιά, τέτοιων όπως
α. Εύλογη αποζημίωση
β. Φορολογικές ελαφρύνσεις
τα οποία μέτρα, από πλευρά πολιτείας είναι και δίκαια και ηθικά και αν ναι, πότε θα προβείτε στις ανάλογες ενέργειες;


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ