Εφημερίδα Κοινωνική

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για το θέμα του ΟΛΠ -ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Να σταματήσει η διέλευση φορτηγών από την πόλη, μέχρι να τοποθετηθεί το υπουργείο! Παρέμβαση Μαρινάκη

 Breaking News

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για το θέμα του ΟΛΠ -ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Να σταματήσει η διέλευση φορτηγών από την πόλη, μέχρι να τοποθετηθεί το υπουργείο! Παρέμβαση Μαρινάκη
20 Νοεμβρίου 2020

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μέσω τηλεδιάσκεψης  πραγματοποιήθηκε για το  θέμα: «Συζήτηση σχετικά με τη διέλευση από τη πόλη του Πειραιά φορτηγών οχημάτων του Ο.Λ.Π. και εκτελούμενες εργασίες στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή», παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, δημοτικών συμβούλων, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, βουλευτών της Α’ Πειραιά, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργου Σταματογιάννη αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος κ. Μώραλης, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις, είπε ότι «κανείς δεν είναι πιο ευαισθητοποιημένος στο θέμα της Πειραϊκής και ότι το δημοτικό συμβούλιο «δεν είναι δικαστήριο». Ωστόσο, είπε ότι το ζήτημα έχει δυο σκέλη, ένα πολιτικό και ένα που έχει να κάνει με «το τι κάνουμε από εδώ και πέρα». Ο κ. Μώραλης παρουσίασε αλληλογραφία με  τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ ύψωσε «ασπίδα» προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία που βάλλεται από καταγγελίες.

Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είμαστε με τους Κινέζους, είμαστε με τα συμφέροντα των Πειραιωτών και εδώ πρέπει να πούμε αλήθειες για να δούμε τι πρεσβεύει ο καθένας. Ξεπερνώ και θλίβομαι για το εξώδικο που μας έστειλε ο κ. Καρδαράς και προσωπικά θεωρώ ότι η δημοτική Αρχή είναι συνεπής στις θέσεις της για τις επενδύσεις στο λιμάνι.  Πρέπει ΟΛΠ και Δήμος να είναι σε μια αγαστή συνεργασία. Δεν μπορεί ο ΟΛΠ να απορρίπτει αποφάσεις του Δήμου. Εγώ από τον ΟΛΠ (τον διαχρονικό «συνεργάτη» του Δήμου Πειραιά) περίμενα να σεβαστεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για  να μην περάσουν να φορτηγά μέσα από την πόλη, χωρίς παρεμβάσεις υπουργών. Για το αν τώρα η επένδυση είναι χρήσιμη ή όχι, αυτό άπτεται των αποφάσεων του κοινοβουλίου. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας. Αυτοί που διαμαρτύρονται πρέπει να απευθυνθούν εκεί και όχι να «χτυπούν» το Δήμο. Γι’ αυτό κάλεσα και τους βουλευτές να ενημερωθούν και να παρέμβουν όπου χρειάζεται. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί  να γίνεται μπαλάκι μεταξύ ΟΛΠ και κυβερνήσεων!».

Ο Δήμαρχος κ. Μώραλης πρότεινε συγκεκριμένες κινήσεις και πίεση προς την κεντρική διοίκηση και να σεβαστούν τις περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές ανάγκες του Πειραιά. Από τη πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι προβλέπει συνεχώς να δημιουργούνται προβλήματα με τα φορτηγά του ΟΛΠ και ζήτησε ρητή απαγόρευση διέλευσης φορτηγών μέσα από την πόλη. Πρόσθεσε: «Όσοι πιστεύουν ότι ο ευρύτερος Πειραιάς θα έχει όφελος από αυτή την ιστορία με τον ΟΛΠ, είναι γελασμένοι. Καλό δεν έχουμε δει, ούτε πρόκειται να δούμε από τους Κινέζους».

 

 

Περισσότερα σε έντυπο φύλλο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ