Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός – Lockdown: Επιστρέφει το 13033 για τις μετακινήσεις

 Breaking News

Κορωνοϊός – Lockdown: Επιστρέφει το 13033 για τις μετακινήσεις
04 Νοεμβρίου 2020

Γενικό lockdown σε όλη τη χώρα θα ανακοινώσει την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού από κοινού με την αύξηση των διασωληνωμένων σε επικίνδυνα επίπεδα, επιβάλλουν στον πρωθυπουργό να δεχθεί την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που ζητούν lockdown εδώ και καιρό. Έτσι, μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας επιστρέφουν στις ζωές μας τα SMS στο 13033, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις.

Ήδη από το lockdown που έχει εφαρμοστεί σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, τόσο τα μηνύματα στο 13033 όσο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις μετακινήσεις έχουν επανέλθει στην καθημερινότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των Σερρών και πολύ σύντομα θα είναι ξανά άκρως απαραίτητα για τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας, προκειμένου να τεθεί ξανά υπό έλεγχο η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας του lockdown, ήδη όσοι μετακινούνται από την οικία τους σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες υποχρεούνται είτε να στέλνουν SMS στο 13033 με τον αριθμό της μετακίνησής τους είτε να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση forma.gov.gr και να κατεβάσουν τη χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης που υπάρχει εκεί. Στη συνέχεια, οφείλουν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και το είδος της μετακίνησης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν.

Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τη ειδική φόρμα ή να στείλουν SMS μπορούν να συμπληρώσουν σε μια λευκή κόλλα χαρτί το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό της μετακίνησης τους και στη συνέχεια να υπογράψουν. Σημειώνεται ότι όλοι όσοι θα μετακινούνται εν μέσω του lockdown θα πρέπει οπωσδήποτε να φέρουν μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Πηγή: ethnos.gr


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ